Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El balanç del sector del taxi: 19 robatoris amb violència
  • CA

Els taxistes diuen prou i demanen més seguretat per poder fer la seva feina. Les alarmes es van disparar el 7 d’octubre, quan un taxista va ser apallissat per un grup de set persones al barri del Raval de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra, conscients de la preocupació del sector, s’han reunit aquest dilluns amb ells per exposar-los les dades d’aquest any: 19 denúncies per robatoris amb violència i 49 furts contra taxistes.

Tot i que no ha acabat l’any, fonts dels Mossos confirmen al TOT Barcelona que les xifres són sensiblement millors que l’any 2019: aleshores van ser 51 denúncies per robatoris 141 furts. “Les dades no denoten un augment de la violència contra els taxistes”, asseguren. L’any 2020 no es pot prendre com a referència, a causa del confinament per la pandèmia de la Covid-19 i l’obligat compliment de les mesures restrictives, com la limitació de moviments pel territori.

Des d’Élite Taxi, l’associació majoritària del sector, es mostren satisfets amb la reunió d’aquest dilluns. “La sensació ha sigut molt bona perquè s’han ofert a formar-nos per prevenir atacs”, explica Tito Álvarez, portaveu d’aquesta entitat. Álvarez ha fixat el 15 de novembre com a data d’inici d’aquestes sessions. Des de Mossos confirmen aquesta dada i afegeixen que han donat ordres als agents per reforçar la vigilància i vetllar per la protecció del taxi a barris barcelonins com el Raval, el Born o la Barceloneta.

La clau de tot plegat està en la instal·lació de càmeres de seguretat a l’interior dels cotxes. Aquesta és la reclamació que fan els taxistes, que volen aquests aparells com a mètode dissuasiu. Al mateix temps, tenir-les els permet enregistrar possibles agressions. Qui ho ha de permetre és l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), diuen. Des de Mossos valoren positivament qualsevol acció que suposi un augment de la seguretat dels taxistes, però també assenyalen a l’IMET com l’organisme competent per permetre la instal·lació d’aquests dispositius.

A Sabadell alguns taxistes tenen càmeres de seguretat, a Madrid també, per què a Barcelona no podem?“, es pregunta Álvarez. Aquesta redacció ha intentat contactar amb l’IMET, sense èxit. Álvarez diu que l’autoritat els ha traslladat els seus dubtes sobre la possible vulneració de la protecció al dret a la imatge dels passatgers.

El pròxim divendres s’ha convocat la Comissió de Seguretat del Taxi de Catalunya, on hi haurà representants de la Direcció General de Transports i Mobilitat, de Mossos, de l’IMET, del Departament d’Interior, de la Guàrdia Urbana de Barcelona, d’Élite Taxi, del Sindicat del Taxi de Catalunya i de Taxi Companys. La reivindicació és clara: “Volem que el taxista pugui portar càmeres de seguretat, no demanem que sigui obligatori”, rebla Álvarez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa