Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El taxi es querella contra 12 empreses d’VTC per il·legalitats en les ITV
  • CA

El sector del taxi a Barcelona s’alia amb la Federació Professional del Taxi de Madrid per denunciar “pràctiques fraudulentes” en la revisió de vehicles de fins a 12 companyies d’VTC, entre les quals, declaren, es compten Radio Taxi Barcelona o Free Now. Segons la querella, que ha estat admesa a tràmit, les empreses estarien inscrivint vehicles en la seva activitat sense canviar la seva classificació, una fórmula “il·legal a curt i llarg termini” que els permetria evitar les revisions obligatòries que els vehicles professionals han de passar de manera anual.

Vehicles temeraris

Així, segons denuncien ambdós col·lectius, mitjançant la inscripció fraudulenta de vehicles les empreses denunciades esquivarien realitzar les ITV anuals a què obliga la llei tant als taxistes com a qualsevol altre operador de transport professional. Aquesta il·legalitat els permetria estalviar-se fins al 60% de les inspeccions si es compara amb l’activitat fiscalitzadora del sector del taxi. El coordinador de Taxi Project i d’Elite Taxi Tito Álvarez ha mostrat la seva “absoluta perplexitat davant el passotisme de les institucions” en aquest conflicte. Ha posat el focus especialment en la permissivitat dels governs autonòmics madrileny i andalús, ambdós del Partit Popular, per permetre que “Vehicles Temeraris Consentits” -ironitza- circulin sense cap mena de control per les ciutats.

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, en l'assemblea d'aquest dimecres / A.R.
El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, en l’assemblea d’aquest dimecres / A.R.

El seu homòleg madrileny, Julio Sanz, ha assegurat que les “pràctiques fraudulentes” han reduït la recaptació de les administracions, així com posat en perill la seguretat dels passatgers –en tant, de nou, que reben servei de vehicles que no han passat els controls de rigor en el termini necessari–. “Si un vehicle d’aquestes plataformes –assegura el president d’FTPM– pateix un accident, seria molt complicat que els usuaris tinguessin garantits els seus drets com exigeix la normativa”. Madrid i Barcelona són, asseguren les associacions, només el principi d’un allau de denúncies a tot l’Estat espanyol contra empreses de mobilitat que incompleixin aquesta normativa de seguretat.

Directius acusats

La demanda ha estat admesa a tràmit. D’aquesta forma, expliquen des de les entitats del taxi, empresaris i directius com Hugo Arévalo, Félix Ruiz Hernández o Alexander Dentzel Zaryn, abans relacionats amb Tuenti, hauran de declarar davant el jutjat per donar les seves versions. Des de la federació madrilenya destaquen la implicació del grup AURO, recent adjudicatari dels trasllats sanitaris a la Comunitat de Madrid.

Més notícies
La primera jornada de protestes del taxistes a l'aeroport del Prat el passat abril / Àlex Recolons
La reunió amb Aena frena les mobilitzacions del taxi a l’aeroport del Prat
Notícia: La reunió amb Aena frena les mobilitzacions del taxi a l’aeroport del Prat
Comparteix
El col·lectiu desconvoca la marxa lenta prevista aquest dimecres, però manté les accions que tindran lloc demà per fer pressió davant els conductors 'pirates'
Taxis a Barcelona
Un vídeo d’un taxista alerta d’una nova tàctica per atracar
Notícia: Un vídeo d’un taxista alerta d’una nova tàctica per atracar
Comparteix
Els lladres tibarien una corda al carrer per aturar els vehicles
Imatge d'arxiu d'una concentració anterior dels taxistes a l'avinguda Maria Cristina / ACN
Arrenquen quatre dies de protestes del taxi pels conductors ‘pirata’
Notícia: Arrenquen quatre dies de protestes del taxi pels conductors ‘pirata’
Comparteix
L'escenari de les mobilitzacions és l'aeroport del Prat i les demandes del sector són mesures de control contra els 'taxistes' sense llicència
Imatge d'arxiu de taxis als voltants de plaça Catalunya / Jordi Play
Més controls a l’aeroport per regular els taxis “pirates” aquest estiu
Notícia: Més controls a l’aeroport per regular els taxis “pirates” aquest estiu
Comparteix
El col·lectiu de taxistes, Élite Taxi, manté els quatre dies de propostes de la setmana vinent

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa