Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més controls a l’aeroport per regular els taxis “pirates” aquest estiu

El Departament d’Interior de la Generalitat s’ha compromès aquesta tarda amb els representants dels taxistes a ampliar el nombre d’agents destinats als controls policials de l’Aeroport del Prat per frenar l’auge de conductors que ofereixen serveis de taxi “pirates”. Segons ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, però, aquest augment d’efectius encara no es farà, sinó que s’implementarà a partir del mes d’agost coincidint amb l’entrada en servei d’una nova promoció d’agents.

Tot i les noves informacions que els ha comunicat Interior al sector de taxistes, encapçalats pel portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, els conductors mantenen els actes de protesta convocats la setmana que ve. De moment les manifestacions tindran lloc al vestíbul de l’aeroport de la capital catalana, però segons informen des del sector, no descarten traslladar-les al centre de la ciutat.

Pels taxistes, Interior pot ajudar al col·lectiu emetent informes que instin Aena a millorar les instal·lacions i la informació als viatgers que aterren a l’aeroport del Prat, com per exemple “amb unes fletxes que indiquin on hi ha el taxi oficial”. Creuen que mesures d’aquestes característiques, sumades a l’augment d’agents en els punts de control, serien mesures positives per frenar els conductors que es fan passar per taxistes, és a dir, els anomenats “taxis pirata”. Segons indiquen els taxistes, la presència d’aquests conductors els fa perdre entre 800 i 1.000 serveis cada dia.

Quatre dies de protesta

Les protestes arrencaran dilluns vinent amb una acció “sorpresa” al vestíbul de la T1, una “invasió” a la terminal en qüestió i una aturada del servei inclosa, entre deu del matí i dotze del migdia aproximadament. De cara a dimarts, el sector organitzarà una “xiulada infernal” a la zona d’arribades de l’aeròdrom barceloní durant 30 minuts cada dues hores, i dimecres, una marxa lenta entre la T1 i la T2. La nova tongada de protestes culminarà dijous amb una nova “invasió” del vestíbul de la T1. Des del col·lectiu asseguren que les protestes de la setmana vinent no van en contra de la feina dels Mossos, que consideren “impecable“, sinó que “se centraran només contra la directora de l’aeroport”, Sònia Corrochano, per no voler-los rebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa