La superilla de Sants deixarà un tram de Consell de Cent amb un sol carril

L'Ajuntament hi instal·la nous semàfors al març i refarà el paviment a inicis d'abril

L’Ajuntament de Barcelona farà obres al tram inicial del carrer Consell de Cent, al barri d’Hostafrancs, per pacificar el trànsit i preparar la integració d’aquesta àrea a la futura Superilla del Triangle de Sants-Hostafrancs. Així, a partir d’aquest mes d’abril quatre illes –des del carrer de Tarragona fins al de la Creu Coberta– passaran de dos a un sol carril per a vehicles a motor, segons ha anunciat a la web del districte. Les obres també serviran per construir un carril bici bidireccional a la banda mar, separat del de circulació per una filera d’aparcament de motos en semibateria. Es manté, en canvi, el carril d’aparcament i serveis a la banda muntanya del carrer.

La transformació comença ja aquest març amb la instal·lació de nous semàfors a les cruïlles dels carrers de Béjar, Rector Triadó i Tarragona, que comporten l’obertura de diverses rases però no afecten la parada d’autobús. Els propers dilluns 1 i dimarts 2 d’abril està prevista la repavimentació de la calçada i no es podrà aparcar en el tram afectat. No es tallarà completament al trànsit el carrer, sinó que quedarà sempre obert un carril. Els dies seqüents s’hi acabarà de situar tota la senyalització, peces separadores, pilones i resta d’elements.

 

Els darrers anys els preparatius de la superilla han motivat altres pacificacions en carrers propers, com l’anivellament de voreres i calçada en una plataforma única als carrers de Forn, d’Ermengarda o Miquel Bleach. Segons el consistori hi ha un “grup impulsor” de veïns i tècnics des de 2014, que debat des de 2017 millores pels desplaçaments a peu en carrers d’Hostafrancs on encara no s’han fet obres.

Més informació

Nou comentari