Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns del Poblenou denuncien un augment de la contaminació de NO2 per la superilla
  • CA

La Plataforma d’Afectats per la Superilla de Poblenou ha alertat d’un increment del 3,2% dels nivells de diòxid de nitrogen (NO2) entre els anys 2016 i 2017 al barri barceloní que atribueixen als efectes de la superilla, segons dades de l’estació que mesura els nivells de contaminació a la zona, ha informat aquest dijous l’entitat en un comunicat.

Els veïns han detallat que van decidir estudiar els nivells de NO2 perquè suposen una bona manera de mesurar la qualitat de l’aire imputable a la circulació, el trànsit i la combustió, i han recordat que la superilla es va engegar en el mes de setembre del 2016: “No es va realitzar cap estudi previ”, han assegurat.

En aquest sentit, han recollit totes les mesures diàries de tots els dies dels anys 2016 i 2017 a les estacions de Poblenou, Ciutadella i Sant Adrià, amb l’objectiu de comparar els resultats de la zona de la superilla els quals es registren en dues zones limítrofes i demostrar que la iniciativa augmenta els nivells de contaminació.

A l’estació de Ciutadella els nivells de NO2 han disminuït en un 1,66% entre 2016 i 2017, mentre que a l’estació de Sant Adrià de Besòs s’han mantingut i a la de Poblenou han augmentat en un 3,2%, i els veïns han assenyalat l'”evidència de l’impacte negatiu” de la superilla al Poblenou.

“No cap a falta ser molt llest per saber que congestionant tot el barri des del carrer Tànger fins al carrer Taulat s’incrementa la contaminació”, ha expressat la plataforma, que ha exigit la retirada de la superilla i posar fi a les afectacions que ha generat a tota la zona per a la majoria de veïns, segons ells.

Més notícies
El futur del 22@: menys empreses i més habitatge protegit
Notícia: El futur del 22@: menys empreses i més habitatge protegit
Comparteix
El pacte, que compta amb el vistiplau de tots els actors implicats en el pla urbanístic, promou la sostenibilitat i el lloguer assequible

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa