Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 5G, al servei de la qualitat de vida de la tercera edat a la superilla del Poblenou

La superilla del Poblenou serà un laboratori de proves per als usos de la tecnologia 5G en la millora de la qualitat de vida de les persones grans. L’Ajuntament i la Fundació Mobile World Capital col·laboraran per desenvolupar usos que optimitzin la salut i el benestar de la tercera edat i que potenciïn l’autonomia de les persones grans a la llar, segons informa l’ACN. La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha afirmat que el projecte no és “innovar per innovar”. 

El projecte rebrà propostes i les valorarà per aplicar-les a la superilla, i, segons Ortiz, busca fer la ciutat “per a tota la vida” i que hi pugui viure gent de totes les edats. El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha situat quatre objectius sobre la 5G i la superilla: la creació de projectes amb finalitats socialment útils, l’accessibilitat de la tecnologia a tota la ciutadania, reduir l’escletxa digital, i assolir la sobirania tecnològica amb una infraestructura pròpia. 

La superilla del Poblenou, a més de crear projectes d’àmbit social, també permet el desplegament i l’avaluació de serveis multimèdia per a altres experimentadors, principalment els de petites i mitjanes empreses del teixit local. Segons Pisarello, “el contacte amb aquesta tecnologia ha de servir per millorar el teixit productiu i associatiu i pugui arribar a tothom”. A més, aquest pilot ha de permetre treballar i elaborar un model de desplegament ordenat i intrusiu de la nova tecnologia 5G a la ciutat utilitzant mobiliari urbà ja existent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa