Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Fora especuladors!”: col·lectius de veïns ataquen el pis rusc de Sants
  • CA

Uns 200 veïns de diversos col·lectius han atacat avui el pis rusc de Sants, situat al carrer Constitució número 108. L’acció, convocada per l’Assemblea de Barri de Sants i secundada per col·lectius d’altres barris com El Raval o Vallcarca, s’ha centrat en la crítica a l'”especulació” i s’ha focalitzat en hotels, bancs… i els pisos rusc. La mobilització ha recorregut diversos carrers del barri i alguns han llançat escombraries i enganxat cartells al pis rusc acusant l’empresa propietària de “gentrificar”. 

“Els creadors dels pisos rusc volen que visquem en dos metres quadrats i compartir el microones amb 14 persones”, clamaven els manifestants amb un megàfon. L’Assemblea del barri acusa l’empresa propietària dels pisos rusc d’especuladors, i la representant del Grup d’Habitatge de Sants, Llum Oliver, atacava Haibu d’aprofitar la manca d’habitatge assequible per fer negoci. “Haibu, l’únic que tenim en comú amb les abelles es que solucionem els problemes juntes”, interpel·laven els concentrats a l’empresa. 

La mobilització ha consistit en una “ruta” per assenyalar els “especuladors” del barri. Els 200 manifestants s’han aturat davant d’hotels, pisos turístics, banc i pisos rusc, i han llegit manifests contra els diversos negocis a què denunciaven. A l’empresa propietària dels rusc, Haibu, els han atacat per intentar fer “negoci” de la manca de solucions “dignes” d’habitatge. “Exigim a l’Ajuntament que actuï amb contundència”, demanaven, i sol·licitaven que el consistori “clausuri aquest intent cínic d’enganyar els veïns”. 

La moblilització ha tallat el trànsit a diversos carrers de Sants al llarg del recorregut, que ha acabat al carrer Gayarre, on els veïns han organitzat un dinar popular. Pel camí s’han aturat davant d’uns apartaments turístics, i han animat els veïns a “lluitar” contra la massificació turística al barri. “Un turista més, una veïna menys!”, alertaven. “El barri no està en venda, el barri es defensa”, avisaven.

Pilar Abella i Jaume Górriz a la manifestació contra l'especulació a Sants, 24-2-2019. | Adrià Lizanda

Pilar Abella i Jaume Górriz a la manifestació contra l’especulació a Sants. | A. L.

Pilar Abella i Jaume Górriz participaven a la manifestació perquè veuen injust que els “pisos patera” siguin una solució per a l’habitatge. Abella portava una pancarta en què es llegia “Fora pisos rusc”, i desitjava una cosa: “”No voldria que els meus nets visquessin en un lloc com aquest“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa