Quasi 6.000 multes i mil confiscacions: la Guàrdia Urbana manté la pressió al patinet

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, preveu que la nova regulació del sector estigui llesta a l'abril i "endreci" la calçada

El govern municipal manté la pressió a les empreses de patinets de lloguer que ja operen a Barcelona mentre elabora un reglament per aquest vehicle de mobilitat personal. Si al setembre se n’havien requisat 17 i s’havien imposat 1.500 multes, en aquests moments la Guàrdia Urbana ja n’ha confiscat un miler i ha tramitat 5.798 sancions.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha donat les noves dades aquest dimarts en una compareixença a la comissió d’urbanisme, a petició de JxCat. “Tenim més de mil requisats en un magatzem a l’espera que es resolguin els expedients”, ha explicat. “Hem iniciat el camí del control i de posar ordre”, ha insistit. 

El consistori està preparant una nova regulació per al sector, després d’una primera reunió al juliol amb 25 empreses que es volen implantar a la ciutat. Estarà llesta cap a l’abril, ha dit Alarcón, que no ha avançat cap detall de com serà la nova norma tal i com li demanava l’oposició.

No obstant, dues empreses han tirat pel dret i ja han començat a operar i l’Ajuntament de Barcelona els està molt a sobre per detectar qualsevol infracció, per exemple en l’aparcament a la via pública. “No podem afavorir les empreses que no respecten la llei i les regles”, ha argumentat.

Més informació

Comentaris

    Això es xauxa.... 19/11/2019 10:11 pm
    Els patinets electrics, son autentiques motos elèctriques, es igual que vagin drets o asseguts a la moto, per tant la reglamentació te de ser la mateixa que per els ciclomotors.....

Nou comentari