Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat pressiona Colau pels accidents amb patinets elèctrics involucrats
  • CA

La normativa que ha de quedar enllestida a l’abril de l’any que ve i els accidents amb patinets elèctrics implicats seran puntes de llança de JxCat demà a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat contra el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. El grup portarà a través de la seva regidora de Mobilitat, Francina Vila, una pregunta per saber “quin és el nombre d’accidents” en els diversos espais en què circulen els vehicles de mobilitat personal (VMP), entre els quals s’inclouen els patinets, en els últims quatre anys.

Vila també ha demanat la compareixença del responsable de l’Ajuntament de Barcelona en aquest sentit perquè expliqui el “posicionament” del consistori sobre la regulació que s’està elaborant i quin model de “reglamentació o ordenança” que l’Ajuntament prepara per al patinet elèctric. JxCat critica el “buit legal” pel que fa a la normativa de patinets elèctrics, sobretot pel que fa a l’estacionament al carrer. Així, el grup apunta que empreses de sharing de patinets són sancionades per aparcar malament. De fet, l’Ajuntament requisa els patinets compartits aparcats a l’espai públic. 

Des de JxCat alerten que “l’accidentalitat” a les voreres entre vianants i VMP han augmentat “de manera considerable”. Per tal d’obtenir més informació al respecte, el grup demanarà dades d’accidents en què s’han vist implicats patinets. El grup avisa que alguns incidents no es comptabilitzen perquè no són considerats accidents de trànsit.

JxCat també defensarà una proposició vinculada a la reforma de la Rambla, presentada per Elsa Artadi divendres. 

Pel que fa a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que es començarà a aplicar al gener de l’any que ve, el grup demana valorar les excepcions a “col·lectius especials”. Alguns d’ells podrien ser els vehicles històrics, com la Montesa Impala. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Desidia o ignorancia de l'ajuntament?. a novembre 19, 2019 | 22:27
    Desidia o ignorancia de l'ajuntament?. novembre 19, 2019 | 22:27
    El patinets elèctrics, son autentiques motos elèctriques, i haurien de tenir la mateixa normativa que els ciclomotors......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa