Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament requisarà tots els patinets elèctrics compartits de Barcelona
  • CA

L’ofensiva de l‘Ajuntament contra els patinets elèctrics compartits ha escalat fins el punt que el consistori està retirant tots els vehicles d’aquest tipus. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón (PSC), ha anunciat que, des de dimarts passat, la Guàrdia Urbana i una furgoneta de Barcelona Serveis Municipals (BSM) han començat a requisar els patinets compartits. Fins ara se n’han emportat 17, tots de l’empresa Reby. Aquesta companyia és l’única que no ha respectat el pacte del consistori amb les empreses de patinets, que consistia a esperar a una normativa per començar a operar. L’Ajuntament no ha pogut concretar el nombre total de patinets de Reby que hi ha a la ciutat. 

Un operari requisa un patinet de l’empresa Reby | Ajuntament de Barcelona

Juntament amb el decomís, l’Ajuntament ha imposat unes 1.500 multes des del 16 d’agost fins avui a l’empresa de patinets compartits. Les sancions són d’uns 100 euros, segons ha precisat Alarcón. El consistori, ha avisat, seguirà requisant patinets de Reby fins que deixin d’actuar a la capital catalana. 

Respecte a les sancions, ha lamentat que la companyia de patinets no hagi reaccionat i que hagi seguit operant. El motiu que ha esgrimit Alarcón per justificar l’ofensiva contra Reby és que encara no existeix una normativa per regular-ne l’ús i que, per tant, no poden operar a la ciutat. La regidora ha destacat la paciència de 23 empreses de vehicles de mobilitat compartida que han esperat per entrar a la capital catalana fins que la normativa estigui enllestida. Aquesta regla, ha previst Alarcón, estarà finalitzada cap a l’abril de l’any que ve. En aquest moment es preveu la convocatòria d’un concurs públic per aconseguir llicències que permetin a les empreses de patinets compartits treballar a Barcelona.

Curiosament, l’empresa Reby va anunciar la setmana passada una iniciativa seva que consisteix a multar amb recàrrecs els seus propis clients quan detectin que han aparcat malament el patinet, una informació que obtenen amb un programa d’intel·ligència artificial que acaben de llançar.

[r:2]

Queixes de les empreses que sí que esperen

La responsable de Mobilitat del govern Colau-Collboni ha admès que la pressió sobre la companyia Reby ha estat motivada per les queixes de les 23 empreses que han decidit respectar l’acord amb el consistori. Amb aquestes empreses l’Ajuntament manté reunions per consensuar un nombre de patinets limitat i una normativa per tal de tenir accés a les llicències. El consistori ha xifrat en 10.000 els patinets que entrarien a la ciutat si no se’n regula l’accés.

Juntament amb el decomís de patinets, la Guàrdia Urbana i BSM han requisat també cadires de rodes elèctriques de lloguer de l’empresa Looper. “Mai de la vida des de l’espai públic es podrà autoritzar aquesta empresa perquè actuï”, ha advertit Alarcón. Ho ha argumentat dient que el servei de cadires de rodes correspon als espais dedicats a la salut i no a l’espai públic. La policia local s’ha emportat 16 cadires de rodes en aquest cas de l’empresa .

El següent pas en l’elaboració d’una normativa per a l’ús de patinets elèctrics es donarà el 19 de setembre, quan les 23 empreses disposades a esperar i el consistori es reuniran per abordar la nova norma. 

Més notícies
La Guàrdia Urbana activa la persecució als patinets infractors
Notícia: La Guàrdia Urbana activa la persecució als patinets infractors
Comparteix
La policia local llança una campanya per sancionar i requisar vehicles
Una empresa de patinets elèctrics multa els clients que els aparquen malament
Notícia: Una empresa de patinets elèctrics multa els clients que els aparquen malament
Comparteix
Reby ha creat un sistema d'intel·ligència artificial per detectar les infraccions i "lluitar contra l'ocupació incorrecta de l'espai públic"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa