La patronal de les VTC portarà al TSJC l’hora d’antelació que estableix l’AMB

Impugnarà també el decret impulsat pel conseller Calvet | Demanarà la suspensió cautelar de la norma de l'organisme metropolità

El 30 de maig es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) la norma que estableix l’hora d’antelació per poder contractar el servei d’un cotxe VTC. Un mes després de la publicació, el 30 de juny, el reglament entrarà en vigor si no ho impedeix el recurs que presentarà la patronal del sector, Unauto VTC Catalunya. El president de la patronal a Catalunya, Josep Maria Goñi, ha avançat al TOT Barcelona que els serveis jurídics treballen per presentar “tan aviat com sigui possible” una impugnació per aturar el reglament. 

Goñi ha anunciat que sol·licitaran mesures cautelars, que inclouran la suspensió del reglament per evitar que entri en vigor. Els recursos es poden presentar fins a passats dos mesos des de la publicació de la norma al BOPB, però el president d’Unauto VTC Catalunya -recentment reelegit- ha declarat a aquest diari que l’equip jurídic de la patronal presentarà el recurs quan abans millor.

També ha detallat que, després de la publicació de la norma de l’AMB, impugnaran també el decret de la Generalitat. La norma impulsada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, davant la pressió dels taxistes facultava els organismes municipals per regular el servei de les VTC. Goñi ha especificat que l’AMB “ha caigut en la trampa” i ha publicat la regla, cosa que permetrà a Unauto VTC Catalunya impugnar el decret, ja que és la norma en què es basa el reglament de l’organisme metropolità. 

“Hi ha arguments suficients per suspendre’l”, ha manifestat en una conversa telefònica amb el TOT Barcelona. A més, ha avisat que la norma va “més enllà del que pot”. La regla de l’AMB obligarà, a banda de l’hora d’antelació, a informar als usuaris de les tarifes del servei. Serà amb un document que els conductors hauran de posar a disposició dels passatgers als seients de darrere del cotxe. També exigirà que els conductors comuniquin al registre electrònic l’hora en què han rebut la demanda de l’usuari i l’hora en què ha començat el servei, per tal de controlar que es compleix l’hora d’antelació. El reglament preveu multes de fins a 1.400 euros si s’incompleix el temps de precontractació. 

Més informació

Nou comentari