Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Numància, Urgell i Sardenya perden un carril de trànsit
  • CA

El pla municipal de pacificació d’entorns escolars, que accelera aquest 2021, comporta de retruc una retallada de carrils de trànsit a diverses vies clau de l’Eixample. El carrer Numància i Urgell perdran un carril de calçada, mentre que Sardenya destinarà un dels dos existents a bus i taxi. A més, el dens carrer Mallorca incorporarà un carril bici gairebé de punta a punta. Per a cap d’aquestes actuacions s’han anunciat dates d’inici ni de finalització.

Aquestes mesures de fort impacte en la circulació al centre de la ciutat passen pràcticament desapercebudes al dossier que ha enviat l’Ajuntament de Barcelona aquest dissabte per donar a conèixer les properes escoles beneficiàries d’entorns pacificats. Associacions de famílies de centres educatius de Barcelona i l’entitat Eixample Respira fa mesos que pressionen al consistori amb reiterats talls de trànsit els divendres per reduir la pol·lució a la que estan exposats els seus infants. De fet aquest dissabte han titllat d'”insuficients i limitades” les pacificacions anunciades.

L’eliminació d’un carril a Numància afectarà al tram entre la Diagonal i la Travessera de les Corts i beneficiarà a dues escoles de les immediacions, l’Anglesona i l’Ítaca. A Urgell, es perdrà un carril de calçada des del carrer València fins al carrer Londres, per donar més espai als centres Urgell i SAFA Urgell i la bressol El Roure. El tram de Sardenya que guanyarà un carril bus és llarg: de la Meridiana fins a l’avinguda Icària. En tota aquesta longitud només quedarà un carril per al vehicle privat. L’objectiu, diu l’Ajuntament, és pacificar l’entorn de l’escola Antoni Brusi.

Pel que fa al carrer Mallorca, el nou carril bici en realitat es construeix per donar continuïtat al petit tram actual, que només cobreix 6 illes de cases del barri de la Sagrada Família –entre Sicília i Cartagena, concretament–. El projecte municipal és allargar-lo pels dos costats i que vagi del carrer del Clot fins a Urgell, creuant quasi tot l’Eixample. Els centres que hi tindrien més proximitat són les escoles Octavio Paz, Dovella, Mare de Déu de Núria, Vedruna Immaculada, Tàbor i Dominiques.

Sants també

Tot i que no consta al dossier facilitat per l’Ajuntament, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha avançat en una piulada que també perdrà un carril el carrer Lleida. El districte va anunciar fa quatre dies que un tros de Leiva serà per a vianants, a Hostafrancs. El canvi afectarà al tram entre Sió i Àliga, al voltant de l’Institut Escola Arts.

Més notícies
Entorn pacificat d'una escola a la zona de Sagrada Família / ACN
Barcelona accelera la pacificació d’entorns escolars
Notícia: Barcelona accelera la pacificació d’entorns escolars
Comparteix
L'ajuntament preveu fer 66 actuacions aquest 2021 per arribar a un centenar de centres
Vianants prenen el carrer Gran de Gràcia en el tall de trànsit de cap de setmana / MMP
Suspès el tall de Gran de Gràcia en previsió de nous disturbis
Notícia: Suspès el tall de Gran de Gràcia en previsió de nous disturbis
Comparteix
La Guàrdia Urbana ha demanat a l'Ajuntament prescindir del cap de setmana per a vianants
Un punt de recàrrega d'Endolla Barcelona / Ajuntament de Barcelona
Barcelona veta els carregadors elèctrics privats al carrer
Notícia: Barcelona veta els carregadors elèctrics privats al carrer
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona no permet la instal·lació de punts de connexió privats a l'espai públic
Tres centres de la Fundació Vicenciana passen a la xarxa pública / Ajuntament de Barcelona
Tres escoles catòliques de l’Eixample seran públiques el curs vinent
Notícia: Tres escoles catòliques de l’Eixample seran públiques el curs vinent
Comparteix
Tenien dificultats econòmiques per mantenir el seu model, centrat en els infants amb més necessitats educatives

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a febrer 20, 2021 | 14:29
    FRAN BCN febrer 20, 2021 | 14:29
    Colau i els seus fanatics s'estan.carregant Bcn i la oposició de perfil, fins quan?. Això dels.entorns escolars és una frikada...menys carrils, mes trànsit mes.contaminació
  2. Icona del comentari de: Manel a febrer 22, 2021 | 12:47
    Manel febrer 22, 2021 | 12:47
    Algú pot aturar aquesta bogeria?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa