Numància, Urgell i Sardenya perden un carril de trànsit

El carrer Mallorca tindrà un carril bici des del Clot fins a Urgell

El pla municipal de pacificació d’entorns escolars, que accelera aquest 2021, comporta de retruc una retallada de carrils de trànsit a diverses vies clau de l’Eixample. El carrer Numància i Urgell perdran un carril de calçada, mentre que Sardenya destinarà un dels dos existents a bus i taxi. A més, el dens carrer Mallorca incorporarà un carril bici gairebé de punta a punta. Per a cap d’aquestes actuacions s’han anunciat dates d’inici ni de finalització.

Aquestes mesures de fort impacte en la circulació al centre de la ciutat passen pràcticament desapercebudes al dossier que ha enviat l’Ajuntament de Barcelona aquest dissabte per donar a conèixer les properes escoles beneficiàries d’entorns pacificats. Associacions de famílies de centres educatius de Barcelona i l’entitat Eixample Respira fa mesos que pressionen al consistori amb reiterats talls de trànsit els divendres per reduir la pol·lució a la que estan exposats els seus infants. De fet aquest dissabte han titllat d'”insuficients i limitades” les pacificacions anunciades.

L’eliminació d’un carril a Numància afectarà al tram entre la Diagonal i la Travessera de les Corts i beneficiarà a dues escoles de les immediacions, l’Anglesona i l’Ítaca. A Urgell, es perdrà un carril de calçada des del carrer València fins al carrer Londres, per donar més espai als centres Urgell i SAFA Urgell i la bressol El Roure. El tram de Sardenya que guanyarà un carril bus és llarg: de la Meridiana fins a l’avinguda Icària. En tota aquesta longitud només quedarà un carril per al vehicle privat. L’objectiu, diu l’Ajuntament, és pacificar l’entorn de l’escola Antoni Brusi.

Pel que fa al carrer Mallorca, el nou carril bici en realitat es construeix per donar continuïtat al petit tram actual, que només cobreix 6 illes de cases del barri de la Sagrada Família –entre Sicília i Cartagena, concretament–. El projecte municipal és allargar-lo pels dos costats i que vagi del carrer del Clot fins a Urgell, creuant quasi tot l’Eixample. Els centres que hi tindrien més proximitat són les escoles Octavio Paz, Dovella, Mare de Déu de Núria, Vedruna Immaculada, Tàbor i Dominiques.

Sants també

Tot i que no consta al dossier facilitat per l’Ajuntament, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha avançat en una piulada que també perdrà un carril el carrer Lleida. El districte va anunciar fa quatre dies que un tros de Leiva serà per a vianants, a Hostafrancs. El canvi afectarà al tram entre Sió i Àliga, al voltant de l’Institut Escola Arts.

Més informació

Comentaris

    FRAN BCN 20/02/2021 2:29 pm
    Colau i els seus fanatics s'estan.carregant Bcn i la oposició de perfil, fins quan?. Això dels.entorns escolars és una frikada...menys carrils, mes trànsit mes.contaminació
    Manel 22/02/2021 12:47 pm
    Algú pot aturar aquesta bogeria?

Nou comentari