Normalitat i fluïdesa a l’aeroport amb la vaga neutralitzada pels serveis mínims

Aena ja havia avisat que avui hi hauria menys afectació perquè hi havia menys passatgers previstos que ahir

El temps d’espera per passar els controls de seguretat de l’aeroport del Prat és d’entre 10 minuts i un quart d’hora a la T1 i uns 5 minuts a la T2 aquest dissabte a la tarda. Són uns paràmetres que redueixen els d’aquest matí –entre 20 minuts i mitja hora–  i que els responsables d’Aena consideren totalment els normals per a un dissabte d’agost. Entenen, per tant, que la vaga dels vigilants de seguretat que gestionen els filtres de seguretat no està tenint efectes sobre el funcionament de l’aeroport, principalment pel 90% dels serveis mínims imposats pel ministeri de Foment.

Com ja va passar ahir, el moment de més acumulació de passatgers a les cues ha sigut a les sis del matí, moment que s’han ajuntat els viatgers que havien d’agafar els primers vols del dia i els que s’han avançat per por de perdre’ls per la vaga. 

S’ha repetit, per tant, l’escena dels superprevisors anant a l’aeroport hores abans –cosa que recomanaven Aena i les companyies aèries per curar-se en salut–, tot i que ahir ja es va veure que la incidència de la suposada aturada és pràcticament nul·la: ho reconeix el mateix comitè d’empresa, que denuncia que els serveis mínims dictats vulneren el dret de vaga dels treballadors. 

De fet, avui la fluïdesa és superior a la d’ahir, primer dia de la vaga, perquè hi ha menys passatgers que han de passar pels controls. Segons fonts d’Aena, aquest divendres hi havia 185.000 viatgers previstos, mentre que per a aquest dissabte n’hi ha uns 160.000.

Més informació

Nou comentari