Els vaguistes denuncien que la Guàrdia Civil ha causat un atac d’ansietat a una vigilant del Prat

El representants sindicals acusen la policia de pressionar-los i Trablisa de diverses "anomalies"

Els representants dels vigilants de l’aeroport del Prat han assenyalat aquest diumenge que els treballadors els estan comunicant que s’estarien cometent “irregularitats” en els controls de seguretat. Segons ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, aquest dilluns acudiran a la inspecció de guàrdia del departament de Treball perquè requereixi a l’empresa Trablisa informació sobre les suposades “anomalies”.

Una vegada l’hagin recollit, denunciaran les presumptes irregularitats als jutjats del Prat de Llobregat perquè les investigui. “Els treballadors estan rebent pressions de la Guàrdia Civil i passen les maletes més ràpid del normal”, ha apuntat Giménez, sense voler-ne donar gaires més detalls en espera de formalitzar una eventual denúncia.

També ha explicat que una treballadora ha estat atesa a urgències per un atac d’ansietat després d’una discussió amb un guàrdia civil. Segons ha explicat la treballadora al comitè d’empresa, hauria rebut “pressions” per part d’un agent i, quan s’estaven discutint, el guàrdia civil li hauria dit que entrés en una estança sense càmeres de vigilància, però ella s’hi hauria negat. 

Ahir, el comitè d’empresa ja va advertir que la Guàrdia Civil està pressionant amb una supervisió anormal els vigilants mentre treballen en compliment dels serveis mínims del 90%, que de fet han deixat la vaga pràcticament desactivada.

Els representants dels vigilants de seguretat volen que un jutge investigui si s’estan cometent les irregularitats que els treballadors els estan comunicant, segons ha assenyalat Giménez. 

“Ens informen que la Guàrdia Civil els està molt a sobre i els fa passar més ràpid potser que un dia normal [sense vaga] l’equipatge”, ha afirmat l’assessor del comitè de vaga.

Fonts de la Guàrdia Civil repliquen que els agents vetllen per la seguretat de l’aeroport i que precisament controlen que no es cometi cap irregularitat i que se segueixin tots els procediments establerts per als controls de seguretat. 

“Estem sols”

Giménez ha alertat que “cap partit polític ni associació” s’ha posat en contacte amb el comitè de vaga. “Estem sols”, ha afirmat l’assessor del comitè de vaga, que ha negat que la direcció de Trablisa hagi contactat amb els representants dels treballadors: “No existeix cap contacte per part de l’empresa ni per part de ningú per intentar solucionar el conflicte”. 

[r:3]

L’assessor del comitè de vaga ha assenyalat directament cap al PSOE per recordar que el 2017, quan Eulen era la concessionària del servei de seguretat, es va posar en contacte amb els representants dels treballadors per parlar de la gestió de la vaga que estava fent l’aleshores govern del PP. Per això insta ara l’executiu espanyol en funcions a “mobilitzar-se” de la mateixa manera per solucionar el conflicte. En un comunicat enviat aquest dissabte, el comitè de vaga demanava la implicació dels partits per resoldre el conflicte laboral. 
 

Més informació

Nou comentari