El Govern de la Generalitat descarta ampliar a dijous el confinament de cap de setmana, en vista de la persistència d’una ‘operació sortida’ encoberta. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha admès que “hi ha una conducta generalitzada de sortir en dijous” de l’àrea metropolitana cap a segones residències o per fer escapades d’oci i això suposa “una certa contradicció”. Però, no obstant, no veu necessari posar-hi noves traves perquè la mesura actual ja aconsegueix reduir “moltíssim” la mobilitat.

“Es podria fer encara més llarg el confinament perimetral, però seria estirar encara més la norma”, ha respost a la premsa, durant la roda de premsa d’aquest dilluns al migdia. La Generalitat manté la previsió d’iniciar una desescalada progressiva a partir del 23 de novembre i Sàmper també ha apostat per alleugerir i no endurir les limitacions de desplaçament. “No ens hem de plantejar fer la mesura més restrictiva sinó al contrari”, ha avançat.

L’increment de mobilitat els dijous depèn de les vies de sortida. Segons Interior, aquesta setmana ha oscil·lat entre un 8,6% a Mollet i Vallcarca i un 16,66% als peatges de la Roca del Vallès i Martorell de l’AP-7, molt utilitzats per anar a segones residències de la Costa Brava i la Costa Daurada.

Tot i així, Sàmper ha subratllat que durant els 3 dies de confinament municipal la reducció de la mobilitat ha arribat al 85%. En concret, divendres d’un 40% a l’entorn metropolità i d’un 35% als grans corredors; dissabte d’un 80% a l’entorn metropolità i un 74% als grans corredors; i diumenge una disminució del 85% a l’entorn metropolità i d’un 79% als grans corredors. 

La resta de restriccions, com el tancament forçós de la restauració o les arts escèniques, s’aniran relaxant per etapes. Segons ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés, hi haurà “tres o quatre” trams de desescalada, de 15 dies cadascun. Això situaria el retorn de la normalitat comercial a les portes de Nadal.

Comentaris

    El cit campejador Novembre 16, 2020 | 20:08
    És un confinament per rics. El professional (advocat, consultor, ERC...) que s'en va amb el seu portàtil a la Cerdanya o a Cadaqués a treballar on Line. El que treballa a una cadena de muntatge, de dilluns a divendres no es pot anar el dijous a Calafell. Govern pels rics
      FRAN BCN Novembre 16, 2020 | 23:00
      Ho trobo normal, molta gent marxa per evitar.entrin.okupes.a.casa seva. US estranya?+

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu de la Ronda de dalt / Jordi Play

Les ‘operacions sortida’ encobertes: creix la mobilitat en dijous i dilluns

El toc de queda s'ha complert molt més i la mobilitat nocturna ha baixat més d'un terç
Una terrassa a la Rambla / Europa Press

Colau carrega contra el pla de desescalada del Govern: “No és viable”

L’alcaldessa reclama que s’aclareixi què passarà amb la cultura i la restauració i vol més ajudes directes
Un nen xoca la mà al rei Gaspar, a la cavalcada 2019 / Jordi Play

Vergés fa equilibris sobre la Cavalcada de Barcelona: “No ens hem d’avançar”

Salut esquiva el dard de Cultura a Colau i diu que "els Reis arribaran" però serà "un Nadal diferent"
Gent gran passejant amb mascareta, durant la segona onada de contagis / Jordi Play

La pressió hospitalària entela la bona evolució de la pandèmia a Barcelona

Els indicadors epidemiològics milloren des de l’entrada en vigor de les restriccions