Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pressió hospitalària entela la bona evolució de la pandèmia a Barcelona
  • CA

El risc de rebrot de la Covid-19 segueix millorant i encadena 15 dies de descensos a Barcelona. El passat 23 d’octubre va tocar sostre amb 1.048 punts –deu vegades del llindar que Salut considera perillós– i a partir del dia 27 va començar a baixar de manera sostinguda fins a situar-se en 481 punts, gairebé 600 menys que en el seu punt màxim.

L’entrada en vigor de les restriccions, que es van endurir amb el toc de queda, el confinament perimetral de cap de setmana i el tancament de bars i restaurants, ha tingut efectes molt positius en l’expansió de la pandèmia. La velocitat de propagació (Rt) també mostra la bona evolució de la pandèmia i s’ha situat en 0,87, el que vol dir que fa gairebé tres setmanes que baixa.

Els hospitals, enfeinats

Una altra bona notícia és la taxa de positius, que des de fa uns dies torna a estar per sota del 10%, tot i que encara està lluny del 5% que marca l’Organització Mundial de la Salut per considera que la pandèmia està controlada. L’única taca negra és la situació hospitalària, que de moment encara no ha entrat en una fase de descens clar.

A dia 10 de novembre –últim amb dades consolidades del departament de Salut– encara hi havia 416 persones ingressades als hospitals i en els set dies abans s’havien registrat 123 morts per Covid, unes xifres molt similars a les de la setmana anterior. Les previsions de Salut són que en les pròximes dues setmanes aquests indicadors també comencin a millorar.

Zones amb més casos 

Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), els 10 barris amb més casos concentren el 30% dels positius de la capital catalana, una tendència que es manté des de fa setmanes. El Raval (408) i Sant Andreu (380) són els dos barris amb més casos, seguit de bona part dels barris de l’Eixample.

Raval – 408
Sant Andreu – 380
Sagrada Família – 283
Sant Antoni – 274
Vila de Gràcia – 269
Nova Esquerra de l’Eixample – 262
El Carmel – 259
Antiga Esquerra de l’Eixample – 250
Poble-sec – 247
Dreta de l’Eixample – 230

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa