Colau carrega contra el pla de desescalada del Govern: “No és viable”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat amb duresa contra el pla de desescalada que la Generalitat vol posar en marxa a partir del pròxim 23 de novembre perquè considera que “no és viable ni realista”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha defensat que si el 23 només es permet activitat a les terrasses dels bars i als centres esportius a l’aire lliure “no és una reobertura real i, llavors, caldrà aprovar ajuts més contundents, no engrunes com fins ara”.

Aquesta setmana el Procicat ha prorrogat 10 dies més totes les restriccions –inclosos el toc de queda, el confinament perimetral de cap de setmana i el tancament de teatres, cinemes i restaurants– per acabar de consolidar la millora dels indicadors epidemiològics de les últimes dues setmanes. “Si les dades són bon com sembla, que posin un horitzó realista”, ha reclamat Colau, que també ha demanat no confiar-se.

L’aire lliure no és suficient

“Sorprèn que ara es posi un horitzó pel dia 23 i no es concreti què es farà”, ha lamentat. “El teatres i els cinemes no poden fer res a l’aire lliure i la restauració tampoc pot viure només amb les terrasses”, s’ha queixat. “Hi ha milers de famílies expectants”. Colau ha explicat que està en contacte permanent amb la Generalitat i que aquesta setmana reclamaran formalment un pla de reobertura amb cara i ulls. “Necessitem planificació”, ha dit.

Colau ha demanat a les autoritats sanitàries que facin un esforç de concreció i que les bones dades dels últims dies es tradueixin en una data per reobrir la cultura, l’esport i la restauració, encara que sigui amb limitacions. “Es podria obrir amb un 40% o un 50% d’aforament i amb mesures higièniques, tot i que és Salut qui té les dades concretes i ha de fixar el topall”, ha insistit. “El mateix Govern sap que el pla actual no té cap sentit i que s’ha de revisar”.

Tot i que ha repetit diverses vegades que l’Ajuntament no vol polemitzar amb la Generalitat, Colau ha criticat la diversitat de missatges que surten del Govern i ha assegurat que les constants rectificacions entre departaments donen “sensació d’improvisació”. També ha lamentat que es carregui tot el sacrifici en determinats sectors quan “no s’han fet els deures”, ha afegit en relació amb el reforç de l’atenció primària o els testos d’antígens.

Comentaris

  Leo Novembre 15, 2020 | 10:28
  Aquesta vegada té raó
  28
  50
  Respon
  Ramon Novembre 15, 2020 | 12:23
  Podemos segueix el model i el camí de qualsevol satrapia bolivariana, peronista i similars: crear una massa crítica de subvencionats que els seran votants captius.
  70
  11
  Respon
  Ramon Novembre 15, 2020 | 12:26
  Per explicar el que ha fet en tots aquests anys el cap de llista d'ERC i figura que cap de l'oposició a aquesta tipa n'hi ha prou amb cinc mots: va dir que l'espiaven.
  28
  32
  Respon
  Vaga i frau Novembre 15, 2020 | 13:07
  Aquí si hi ha algu, que no és viable, era kolau, que ets més frau kolau que mai.
  145
  23
  Respon
  La inútil colau Novembre 15, 2020 | 13:28
  Aquesta inútil només sap queixar-se i no fa mai res bé. Però la culpa sempre és dels altres. I després s'oblida de que els que no donen la pasta per a les ajudes són els del govern del estat on està Podemos
  197
  56
  Respon
  Cinisme marca de la casa Novembre 15, 2020 | 13:30
  Els ajuds econòmics estan condicionats a que el Gobierno, on governen el Comuns, afluixi la mosca, en comptes de pujar la quota d'autònoms .
  112
  18
  Respon
  Josep Martí Novembre 15, 2020 | 15:46
  No t'has plantejat Colau de tornar a vigilar porteries? Estalviariem dos sou i tota la teva manada per ajudar als bars i restaurants. Inútil.
  130
  31
  Respon
  Eulàlia Novembre 15, 2020 | 16:24
  Només surt x criticar el govern de la Generalitat, evidentment tot no ho han fet bé, xò d'aquí al q crítica ella hi ha una diferència!!! La resta del temps ben amagadeta, no sigui q la confonguin!! Tot el q ha fet és convertir Barcelona en un PARCHÍS!! No m'agrada gens el q està fent a la meva ciutat. Odia els coches, xò no bicicletes, motos i patins electrics q són els perillosos de veritat x els vianants!!! Porta camí d'estar trenta anys en política com els seus compis Iceta, Zaragoza and company!!!! I amb fa MOLTA VERGONYA q la meva alcaldesa vagi a.un reality, el programa.mes fastigós q existeix a la TV, x explicar la seva vida sexual!!! I aquest és el NIVELL
  211
  40
  Respon
  Joan Gibert Novembre 15, 2020 | 19:12
  Colau té raó: es necessiten més ajudes per als sectors obligats a tancar, però perd la raó que té quan no afegeix que les ajudes només poden venir de Madrid perquè ells recapten els nostres impostos i només en retornen una part, perquè l'Estat es pot endeutar i la Generalitat no. Una raó per ser independentista és que cadascú es responsabilitzi del que li correspon, però mentre siguem tant i tant depedents, Colau, doncs, no té raó perquè no diu tota la veritat.
  Ramon Novembre 15, 2020 | 19:49
  El govern espanyol, que signa la pitjor gestió de l'epidèmia en tot el món mundial, com que és dels seus aquesta tipa no el critica pas.
  Pere Novembre 15, 2020 | 20:42
  Es veu que aquesta truja NO te cap altre feina que criticar la Generalitat, enviarà la ciutat de Barcelona a la ruina però la seva obsesió son els independentistes. a Barcelona el problema NO es la COLAU, es tota la xusma que la va votar,parasits incrustats amb aquesta societat.
  Guillem Novembre 15, 2020 | 20:55
  La Colau vol treure rèdits electorals explotant el patiment de tanta gent per la pandèmia, la mateixa estratègia miserable d'en mandonguilla. No és estrany que Comuna Pudenta i PSC governin de bracet a l'ajuntament, estan fets del mateix material: ambició i manca d'escrúpol.
  Ehem Novembre 16, 2020 | 09:37
  Qui és aquesta doctora ? És col·lega del doctor Raoult ?
  Teix Novembre 16, 2020 | 10:02
  Darrerament, la Colau es deixa veure més que mai en el seu paper de rondinaire i, en casos té raó perquè són crítiques de sentit comú. Però anem a pams, que es miri el melic: des que la pandèmia és pandèmia no ha estat capaç ni de controlar focus d’infecció a la seva ciutat: la seva urbana s’ha fet el ronso en les places, com la d’Osca, a vessat de xivarria les nits; en els seus transports públics no cal (ni es pot) mantenir distàncies. Etc.

Nou comentari