Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern planteja una desescalada a partir del 23 de novembre
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que Catalunya iniciarà la desescalada per recuperar l’activitat a partir del 23 de novembre, després que finalitzi la pròrroga de deu dies a les restriccions en vigor. “Volem derrotar el virus per poder recuperar l’activitat, sempre hem dit que cercaríem l’equilibri entre l’epidèmia i la vitalitat econòmica i social del país”, ha comentat Vergés.

La consellera ha afegit que per això Salut treballarà una proposta de “pla de retorn de l’activitat afectada pels propers mesos”. La proposta es treballarà en el si del Govern i amb participació de “tots els sectors”. El pla, ha afegit, s’aplicaria un cop transcorreguts els deu dies de pròrroga. La desescalada començaria per les activitats amb menys risc per l’epidèmia, que es poden fer a l’aire lliure. “Treballem en aquest sentit amb els diferents sectors”, ha afirmat.

Després d’una reunió del Procicat aquest matí, Vergés ha confirmat que es prorroguen les mesures actuals durant deu dies amb dues modificacions: poden obrir locals amb activitats de contacte individual que no generen interacció social (estètica, massatges o serveis sanitaris), límit de 100 persones per a centres de culte (s’afegeix al 30% que ja es mantenia des de les primeres resolucions).

La consellera ha fet una crida a fer un esforç més per consolidar el descens de les xifres: “Seguim amb un risc de rebrot molt alt, la tendència és bona, estem en el camí correcte, però encara no n’hi ha prou, tenim dades assistencials molt elevades perquè ens trobem en el pic assistencial i necessitem baixar la pressió hospitalària”. Vergés ha dit que és “imprescindible un esforç més, ara que estem en el bon camí, per consolidar la baixada, hem de superar la segona onada el més aviat possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa