Les ‘operacions sortida’ encobertes: creix la mobilitat en dijous i dilluns

El toc de queda s'ha complert molt més i la mobilitat nocturna ha baixat més d'un terç

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut aquest dijous en roda de premsa que el passat cap de setmana la mobilitat va repuntar dijous i dilluns a conseqüència de l’entrada en vigor del nou confinament municipal. En concret, ha detallat que dijous les sortides metropolitanes van augmentar un 12%, mentre que dilluns les entrades van incrementar-se un 8%.

Es tractaria, doncs, d’una ‘operació sortida’ encoberta, que el Govern català ja va admetre dijous passat que podria produir-se per part de qui pogués desplaçar-se a i des de segones residències en dia laborable. Per evitar desplaçaments aquest cap de setmana, Interior ha anunciat un dispositiu de 5.000 mossos i 200 punts de control.

En canvi, el toc de queda s’ha complert molt més. La mobilitat nocturna ha baixat sobretot s’hauria reduït en la franja horària de les deu a les dotze de la nit, segons ha dit Sàmper. Respecte a les xifres d’enguany, la caiguda seria del 34%, mentre que respecte a l’any passat arriba al 44%.

El conseller també ha detallat que les policies locals i els Mossos d’Esquadra han interposat més de 15.000 denúncies a particulars i 330 a establiments per infringir alguna de les noves restriccions. També s’han fet tancar 13 locals que desobeïen el tancament.

Comentaris

    Observador 06/11/2020 8:28 am
    Caram! I aixó que, no fa gaire temps, es deia que no hi havia lloc millor per a viure que a ciutat. Que viure en un poble era enterrar-se en vida, que era degradant, etc. etc. Ara els urbanitges acaben de descobrir la pólvora. Enhorabona!

Nou comentari