Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les ‘operacions sortida’ encobertes: creix la mobilitat en dijous i dilluns
  • CA

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut aquest dijous en roda de premsa que el passat cap de setmana la mobilitat va repuntar dijous i dilluns a conseqüència de l’entrada en vigor del nou confinament municipal. En concret, ha detallat que dijous les sortides metropolitanes van augmentar un 12%, mentre que dilluns les entrades van incrementar-se un 8%.

Es tractaria, doncs, d’una ‘operació sortida’ encoberta, que el Govern català ja va admetre dijous passat que podria produir-se per part de qui pogués desplaçar-se a i des de segones residències en dia laborable. Per evitar desplaçaments aquest cap de setmana, Interior ha anunciat un dispositiu de 5.000 mossos i 200 punts de control.

En canvi, el toc de queda s’ha complert molt més. La mobilitat nocturna ha baixat sobretot s’hauria reduït en la franja horària de les deu a les dotze de la nit, segons ha dit Sàmper. Respecte a les xifres d’enguany, la caiguda seria del 34%, mentre que respecte a l’any passat arriba al 44%.

El conseller també ha detallat que les policies locals i els Mossos d’Esquadra han interposat més de 15.000 denúncies a particulars i 330 a establiments per infringir alguna de les noves restriccions. També s’han fet tancar 13 locals que desobeïen el tancament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a novembre 06, 2020 | 08:28
    Observador novembre 06, 2020 | 08:28
    Caram! I aixó que, no fa gaire temps, es deia que no hi havia lloc millor per a viure que a ciutat. Que viure en un poble era enterrar-se en vida, que era degradant, etc. etc. Ara els urbanitges acaben de descobrir la pólvora. Enhorabona!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa