Un tramvia aeri i altres innocentades sorprenents de Barcelona

L'entitat PTP se'n riu dels detractors del traçat amb una proposta copiada de Dubai

La tradició de difondre notícies falses el dia dels innocents, 28 de desembre, va a la baixa però encara resisteix. Diverses entitats de la ciutat han tirat d’humor per riure dels problemes que pateixen o de polèmiques cròniques de Barcelona. Per exemple, aquest dilluns la plataforma PTP, dedicada a la promoció del transport públic, ha llançat una nota de premsa irònica sobre la unió del tramvia per la Diagonal. El projecte fa anys que genera controvèrsia per l’impacte que pot tenir sobre el trànsit i molts comerciants de Sant Gervasi han expressat el seu rebuig al traçat. Per fer content a tothom, la PTP ha sorprès amb una proposta surrealista: un tramvia aeri.

“Finalment es resoldrà de manera efectiva el transport públic de l’Upper Diagonal”, ironitzen en un comunicat enviat per correu electrònic. “La solució permetrà la incorporació al consens de les forces polítiques municipals encara reticents”, afegeix l’entitat, que ha estat una de les més actives reclamant la unió per la Diagonal. Acompanyen la idea amb una imatge d’un projecte futurista de Dubai i sostenen que el tramvia flotant segur que no generarà “una muralla” entre els dos costats d’avinguda com diuen els sectors més crítics.

El joc continua amb una altra proposta inversemblant: prolongar fins a Salou i Cambrils el tren llançadora de Sants al Prat –que acumula 5 anys de retards–, en vista que el projecte d’un tramvia per a la Costa Daurada segueix estancat. “Com que això del TramCamp va per llarg, i veiem que la il·lusió del Departament de Territori i Sostenibilitat és la llançadora a l’aeroport, doncs que la facin però que l’allarguin fins aquí baix”, asseguren que defensa el portaveu local de la PTP. “A veure si així ho aconseguim!”, rebla.

El Martinenc ja es veu al metro

No ha estat l’única broma reivindicativa d’entitats de la ciutat. El Futbol Club Martinenc ha anunciat que “Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha accedit a modificar el canvi de nom de l’estació del metro barceloní que queda just davant” del camp esportiu i passarà a anomenar-se “Martinenc | Hospital de Sant Pau” a partir de l’1 de gener. És més, el club diu que negocia ara “que una de les sortides de l’estació doni directament als vestidors, per facilitar així l’arribada de jugadors i jugadores” perquè els equips deixin de perdre’s cada cop que han d’arribar fins al camp. També assegura que TMB serà patrocinador de l’equip i el logotip apareixerà a la samarreta dels primers equips de futbol masculí i femení “fins al final de la temporada 2022/2023”.

La Bostik ‘amenaça’ amb marxar a Montjuïc

A la Sagrera, l’arquitecte i dinamitzador cultural Xavier Basiana ha ironitzat sobre la manca d’ajuda municipal a la Nau Bostik. “I ara la Nau Bostik com que no rep suport de l’Ajuntament es trasllada al Palau Sant Jordi!”, ha publicat a Facebook, juntament amb una imatge del gran equipament de Montjuïc. Algun usuari fins i tot ha picat i ha demanat en un comentari per què deixava el barri.

Més informació

Nou comentari