Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un tramvia aeri i altres innocentades sorprenents de Barcelona
  • CA

La tradició de difondre notícies falses el dia dels innocents, 28 de desembre, va a la baixa però encara resisteix. Diverses entitats de la ciutat han tirat d’humor per riure dels problemes que pateixen o de polèmiques cròniques de Barcelona. Per exemple, aquest dilluns la plataforma PTP, dedicada a la promoció del transport públic, ha llançat una nota de premsa irònica sobre la unió del tramvia per la Diagonal. El projecte fa anys que genera controvèrsia per l’impacte que pot tenir sobre el trànsit i molts comerciants de Sant Gervasi han expressat el seu rebuig al traçat. Per fer content a tothom, la PTP ha sorprès amb una proposta surrealista: un tramvia aeri.

“Finalment es resoldrà de manera efectiva el transport públic de l’Upper Diagonal”, ironitzen en un comunicat enviat per correu electrònic. “La solució permetrà la incorporació al consens de les forces polítiques municipals encara reticents”, afegeix l’entitat, que ha estat una de les més actives reclamant la unió per la Diagonal. Acompanyen la idea amb una imatge d’un projecte futurista de Dubai i sostenen que el tramvia flotant segur que no generarà “una muralla” entre els dos costats d’avinguda com diuen els sectors més crítics.

El joc continua amb una altra proposta inversemblant: prolongar fins a Salou i Cambrils el tren llançadora de Sants al Prat –que acumula 5 anys de retards–, en vista que el projecte d’un tramvia per a la Costa Daurada segueix estancat. “Com que això del TramCamp va per llarg, i veiem que la il·lusió del Departament de Territori i Sostenibilitat és la llançadora a l’aeroport, doncs que la facin però que l’allarguin fins aquí baix”, asseguren que defensa el portaveu local de la PTP. “A veure si així ho aconseguim!”, rebla.

El Martinenc ja es veu al metro

No ha estat l’única broma reivindicativa d’entitats de la ciutat. El Futbol Club Martinenc ha anunciat que “Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha accedit a modificar el canvi de nom de l’estació del metro barceloní que queda just davant” del camp esportiu i passarà a anomenar-se “Martinenc | Hospital de Sant Pau” a partir de l’1 de gener. És més, el club diu que negocia ara “que una de les sortides de l’estació doni directament als vestidors, per facilitar així l’arribada de jugadors i jugadores” perquè els equips deixin de perdre’s cada cop que han d’arribar fins al camp. També assegura que TMB serà patrocinador de l’equip i el logotip apareixerà a la samarreta dels primers equips de futbol masculí i femení “fins al final de la temporada 2022/2023”.

La Bostik ‘amenaça’ amb marxar a Montjuïc

A la Sagrera, l’arquitecte i dinamitzador cultural Xavier Basiana ha ironitzat sobre la manca d’ajuda municipal a la Nau Bostik. “I ara la Nau Bostik com que no rep suport de l’Ajuntament es trasllada al Palau Sant Jordi!”, ha publicat a Facebook, juntament amb una imatge del gran equipament de Montjuïc. Algun usuari fins i tot ha picat i ha demanat en un comentari per què deixava el barri.

Més notícies
Un comboi del TRAM, de nit a les glòries | TRAM
Llum verda a la connexió del tramvia per la Diagonal
Notícia: Llum verda a la connexió del tramvia per la Diagonal
Comparteix
BComú, PSC i ERC materialitzen l'acord per la prolongació del Trambesòs fins a Verdaguer
Plaça de Jacint Verdaguer, a la Diagonal / Barcelona Imatges - Marc Lozano
El tramvia entre Glòries i Verdaguer combinarà els models bulevard i rambla
Notícia: El tramvia entre Glòries i Verdaguer combinarà els models bulevard i rambla
Comparteix
ERC avisa el govern que “queda un mes feixuc de negociar els contractes” amb la concessionària
Un comboi del TRAM, de nit a les glòries | TRAM
Pacte municipal per ampliar el tramvia per la Diagonal sense donar nous beneficis als privats
Notícia: Pacte municipal per ampliar el tramvia per la Diagonal sense donar nous beneficis als privats
Comparteix
Les obres fins a Verdaguer està previst que s'iniciïn durant "la tardor de 2021" i el servei podria estar en marxa a finals de 2023
Obres al túnel per on passarà el tren llançadora fins al Prat / XFDC
El tren llançadora entre Sants i el Prat arribarà amb cinc anys de retard
Notícia: El tren llançadora entre Sants i el Prat arribarà amb cinc anys de retard
Comparteix
L'ex ministra de Foment, Ana Pastor, va assegurar que la connexió estaria enllestida el 2018

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa