Ernest Maragall s’obre a pactar el tramvia abans d’eleccions

La setmana passada va advertir Colau contra la "precipitació" però avui assegura que ERC està "disposada" a desencallar el projecte

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, no tanca la porta a un acord amb el govern municipal d’Ada Colau per desencallar la unió del tramvia per la Diagonal. El republicà ha matisat aquest dimarts que ERC està “disposada” a desencallar el projecte si “hi ha l’ocasió i l’escenari de parlar” d’aspectes com el cost total de l’obra, el disseny de la connexió o les dues concessions privades que avui gestionen el servei. “Hem d’aïllar la presa de decisions d’interès dels processos electorals”, ha defensat, tot i que la setmana passada va posar l’accent en la “precipitació” i la “frivolitat” de Colau quan es va anunciar que el projecte es tornarà a votar al ple abans de les eleccions.

De moment, prefereix no concretar “línies vermelles” per negociar el vot favorable dels quatre regidors del grup municipal d’ERC, que inclinarien la majoria per donar llum verda al projecte estrella de Colau: “Es tracta d’explorar el grau de coincidència”. No obstant, no amaga una disponibilitat molt superior a pactar que el seu predecessor, Alfred Bosch: “Tenim totes les ganes de contribuir a prendre la millor decisió per la ciutat”.

Maragall ha fet aquestes valoracions durant una passejada per les Corts, acompanyat pel president del Parlament i dirigent d’ERC, Roger Torrent. S’han reunit amb l’AFA de l’escola Ítaca, la direcció del Club Joventut Les Corts, membres de l’Associació de Veïns i representants del grup de dones Mou-te. De l’actual grup municipal els ha acompanyat la regidora Gemma Sendra, que s’ha incorporat a l’ajuntament aquest desembre després de la sortida de Bosch i que està adscrita precisament al districte de Les Corts. El candidat està actualment immers en la fase de precampanya, amb reunions sectorials i territorials per recollir aportacions al programa electoral, que s’està cuinant aquests dies. S’espera que en les properes setmanes la candidatura desvetlli una de les incògnites clau: qui ocuparà el número dos de la llista. Per ara només ha trascendit que serà una dona. En els llocs de sortida podria haver-hi també algun dels membres de l’actual grup municipal.

Més informació

Comentaris

    Jordi González 09/01/2019 7:57 am
    Maragall demostra un cop més com es troba de lluny políticament en comparaciño al seu germà, el que va ser un gran alcalde, Pasqual Maragall. Barcelona no vol el tramvia, la Diagonal ha quedat perfecte, l'autobús elèctric és la millor solució. Però Maragall prefereix fer-li el joc a Colau que menteix amb les enquestes. Votem Manuel Valls i deixem-nos de nacionalistes i populistes.
    Solsonet 09/01/2019 10:30 am
    Abuelo!!!1 ya se ha tomado las pastillas????? Realment les noves fornades d'ERC tenen una mica a regust d'altres temps i partit. Això és el millor que ERC pot oferir per engrescar a la gent,? Yayo reciclats d'altres partits????

Nou comentari