Elite Taxi recorrerà la suspensió de la precontractació de VTC amb una hora d’antelació

Elite Taxi ha anunciat que interposarà un “recurs immediat” a la suspensió cautelar ordenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la precontractació de VTC amb una hora d’antelació prevista al reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que ha d’entrar en vigor el 15 de juliol. El sindicat ha demanat “calma” als taxistes tot demanant “uns dies per analitzar la situació”.

[r:1]

Elite Taxi admet que la precontractació i el registre electrònic de VTC a l’àrea metropolitana són les dues mesures més importants que s’han suspès, però subratlla que hi ha moltes altres que el TSJC ha decidit no aturar, malgrat que l’empresa Luxury, que ha portat als jutjats el reglament de l’AMB, ho demanava.

“Demanem calma al sector i uns dies per analitzar la situació”, afirma en un comunicat la delegació barcelonina d’Elite Taxi. El sindicat també recorda que el reglament entra en vigor el 15 de juliol i que encara està “esperant” que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), l’Associcació de Vehicles amb Conductor (Unauto) o l’Autoritat Catalana de la Competència (Acco) “entrin en joc”.

A més, Elite Taxi destaca que la suspensió parcial ha estat sol·licitada “per una associació de VTC tradicionals” a la qual aquest sindicat “sempre” ha donat suport, i que “volent-se carregar els dies de festa al fina es carreguen la precontractació i sortim tots perjudicats”. És per això que des d’Elite Taxi BCN trenquen “públicament” qualsevol relació amb aquesta associació i la posen “a la mateixa alçada” que a qualsevol altra empresa “intrusa” amb el sector del taxi.

Finalment recorden que la mesura és cautelar i que els serveis jurídics de l’entitat treballen per al “recurs immediat” que interposaran en el termini establert, el dijous al matí, per la qual cosa recomanen “tranquil·litat i cap fred”.

L’Ajuntament estudiarà la situació amb el sector

La tinenta d’alcaldia de Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha dit que analitzaran jurídicament i amb el sector del taxi la decisió del TSJC de suspendre cautelarment la precontractació mínima d’una hora.

“Aquestes mesures cautelars només afecten part de la precontractació. Se segueix mantenint la precontractació mínima de 15 minuts aprovada pel Govern. Ara hem d’actuar amb criteri de prudència i anàlisi jurídica per veure com responem mentre estem a l’espera de la sentència”, ha dit Sanz en declaracions a la premsa després de conèixer la decisió.

Nou comentari

Més notícies

El TSJC suspèn el reglament de l’AMB que regula les VTC

Ho fa de manera cautelar i a petició de l'associació Luxury VTC

Barcelona, segona ciutat de l’Estat amb més VTC

En té més de 2.000, molt per darrere de Madrid, que supera les 8.000

El TSJC tomba la petició d’una associació de VTC de suspendre la norma de l’AMB

Luxury VTC lamenta que el reglament els perjudica perquè obliga a donar descans setmanal als conductors

La patronal de les VTC portarà al TSJC l’hora d’antelació que estableix l’AMB

Impugnarà també el decret impulsat pel conseller Calvet | Demanarà la suspensió cautelar de la norma de l'organisme metropolità