Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC tomba la petició d’una associació de VTC de suspendre la norma de l’AMB
  • CA

Revés judicial a les empreses VTC. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de l’associació Luxury VTC, que sol·licitava la suspensió cautelar del reglament de l’AMB que estableix una hora de precontractació, que entrarà en vigor al juliol. La part demandant argumentava que l’AMB no té competències per regular el sector de les VTC, ja que li correspon a l’Estat, segons dicta la sentència. Luxury VTC és una associació que forma part de les VTC tradicionals, ja que opera a Barcelona des d’abans de l’arribada d’Uber i Cabify, i defensen que mai han tingut problemes amb el sector del taxi.

[r:1]

L’associació també considerava en l’escrit presentat el 18 de juny al TSJC que el reglament de l’AMB suposa una vulneració del dret a la llibertat d’empresa i del principi de no discriminació. També pretenia la suspensió de la norma perquè, segons ells, vulnera el principi d’irretroactivitat de les disposicions restrictives de drets, el principi de seguretat jurídica i la prohibició de l’arbitrarietat dels poders públics, segons es pot comprovar al recurs contencións administratiu que havia presentat l’associació al TSJC.

En l’àmbit pràctic, les empreses de VTC tradicionals critiquen que el reglament de l’AMB les obligarà a donar dies de descans cada setmana als xofers, cosa que els perjudica. Segons argumenten, tenen clients que requereixen d’un servei de disponibilitat total durant diversos dies, i no els poden dir que no disposaran de conductor perquè ha de descansar. El president de l’Associació de Conductors Autònoms de Barcelona, Andrés Modrego, rebutjava aquesta imposició en declaracions al TOT Barcelona:  “No li puc dir a un magnat àrab que el conductor no està disponible perquè ha de descansar”. Des de Luxury VTC precisaven que, malgrat alguns treballadors feien més de 40 hores setmanals, després se’ls compensava amb dies de festa, “com fan els bombers, per exemple”.

El perjudici és, segons Luxury VTC, tan gran, que l’associació va proposar al departament de Territori i Sostenibilitat la creació d’una altra llicència separada de la de VTC que s’anomenés VTC gran turisme o tradicional. “El taxi són el McDonalds i nosaltres som el Botafumeiro”, ironitzava a aquest diari Modrego.

Més notícies
L'associació Luxury VTC proposa una nova llicència | AECX
Una associació de VTC reclama deixar de ser VTC
Notícia: Una associació de VTC reclama deixar de ser VTC
Comparteix
Tem que la regulació que l'AMB aprovarà el 26 de febrer per limitar serveis com Uber i Cabify acabi afectant empreses que no són un "problema" pel taxi i proposa una nova llicència
La patronal de les VTC portarà al TSJC l’hora d’antelació que estableix l’AMB
Notícia: La patronal de les VTC portarà al TSJC l’hora d’antelació que estableix l’AMB
Comparteix
Impugnarà també el decret impulsat pel conseller Calvet | Demanarà la suspensió cautelar de la norma de l'organisme metropolità
L’hora d’antelació per demanar un VTC a Barcelona entrarà en vigor al juliol
Notícia: L’hora d’antelació per demanar un VTC a Barcelona entrarà en vigor al juliol
Comparteix
La norma de l'AMB es publicarà en qüestió de dies al butlletí de Barcelona i s'aplicarà un mes després
Tornen a augmentar els cotxes VTC a Barcelona al maig
Notícia: Tornen a augmentar els cotxes VTC a Barcelona al maig
Comparteix
La xifra de vehicles amb llicència VTC, però, acumula un descens anual del 13,8%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa