Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tornen a augmentar els cotxes VTC a Barcelona al maig

El sector de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a Barcelona ha crescut al maig, comptant amb 33 vehicles més que a l’abril, però acumula un descens anual del 13,8%, segons les dades del Ministeri de Foment.

Els cotxes de VTC van tornar a créixer a Barcelona després de la caiguda registrada des que l’1 de febrer va entrar en vigor la norma que obliga a contractar-los amb quinze minuts d’antelació. Uber i Cabify van deixar llavors d’operar a la ciutat, si bé la segona va tornar ‘sortejant’ l’antelació. En xifres estatals, el sector sumava 14.827 llicències en tot el país al tancament del passat mes de maig, amb el que acumula un creixement del 13% en el que va d’any.

Els vehicles amb què presten servei plataformes com Uber i Cabify registren aquest avanç malgrat les noves normes i restriccions aprovades per diverses comunitats i que ja estan obligats a informar de tots els seus serveis a un registre públic. Només en el passat mes de maig, el nombre de llicències per a cotxes de VTC va créixer en 650, amb el que des de començaments d’any el sector ha sumat 1.702 noves autoritzacions fins a les referides 14.827.

Aquesta dada suposa que existeix un d’aquests cotxes per cada quatre taxis, enfront de la mitjana d’un per trenta que fixa la Llei d’Ordenació de Transports Terrestres (LOTT) per donar autoritzacions a aquests dos sectors. No obstant això, el creixement no respon autoritzacions concedides per les administracions, sinó a les resolucions judicials que fallen fruit del buit legal que el sector va registrar entre els anys 2009 i 2015.

Per la seva banda, Madrid es manté com a ciutat amb més VTC, amb 7.662 llicències, més de la meitat del tot el país i un 17% més respecte al començament d’any, després de sumar 287 el passat mes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa