Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC suspèn el reglament de l’AMB que regula les VTC
  • CA

El TSJC ha suspès cautelarment part del reglament de l’AMB que regula les VTC. La norma, que ha d’entrar en vigor el 16 de juliol, ha estat aturada pel tribunal a petició de l’associació Luxury VTC, segons consta a la interlocutòria del jutge. La decisió ha estat presa per la secció tercera del tribunal i anul·la provisionalment l’article 11 de la norma, que estableix el temps de precontractació.

El tribunal ha tombat l’hora d’antelació per demanar un cotxe i el registre electrònic, però manté la resta de punts del reglament. Concretament, el tribunal ha suspès l’article 11, el 3.1, el 3.3 i 3.4, el 4.4 i el règim sancionador, que estableix multes de fins a 1.400 euros per no respectar l’hora d’antelació. 

En un primer moment el TSJC va rebutjar suspendre la norma perquè l’associació demanava que es fes de forma urgent. Tot i així, fonts jurídiques expliquen al TOT Barcelona que aquesta pretensió no va sortir endavant perquè la norma no està en vigor i, per tant, no es podia tombar per la via urgent. 

A la suspensió s’han oposat l’AMB, l’Associació Nacional del Taxi i Élite Taxi. L’associació majoritària del sector, que n’aplega més de 2.000, es va presentar com a codemandada juntament amb l’AMB i va intentar dilatar la decisió del jutge sense èxit. 

Una “suspensió parcial”

L’associació predominant entre els taxistes ha subratllat que es tracta d’una “suspensió parcial”, tot i que ha admès que l’hora d’antelació “és el punt més important” del reglament. També ha censurat que Luxury VTC -una empresa de transport tradicional-, a la qual “sempre” ha donat suport Élite, hagi recorregut la norma. Ha afegit que els taxistes trenquen qualsevol relació amb l’associació de VTC. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa