Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quatre hores de col·lapse per comprar un bitllet de metro a Barcelona
  • CA

Aquest dijous el servei de metro de Barcelona ha patit un col·lapse informàtic de gairebé quatre hores on les màquines de venda de tiquets han estat inoperatives per efectuar pagaments amb targeta. “Per incidència tècnica, actualment el sistema de pagament amb targeta a la xarxa de metro de Barcelona no funciona correctament“, ha informat TMB, l’empresa pública que gestiona el servei, al voltant de les 15 hores de la tarda. De totes maneres, poc passades les 14 h ja s’havia detectat el problema. Poc abans de les 18 h s’ha solucionat l’error.

Fonts properes a l’empresa han informat al TOT Barcelona que davant l’allau de clients sense disposició d’efectiu, la companyia ha optat per facilitar-los el transport gratuit. “Volem informar que els venedors/es de premsa funcionem a ple rendiment i som més simpàtiques que les maquinistes (la majoria)”, ha bromejat Joan López Ferrer, quiosquer. De fet, davant d’aquesta situació, una de les millors alternatives és recórrer a aquests empleats, que acostumen a dispensar aquests tiquets de transport.

Tampoc ha estat operatiu durant més de tres hores el sistema d’informació de temps al servei de bus de la ciutat, tal com ha explicat el compte oficial de TMB a les xarxes socials. “S’està treballant per resoldre la incidència al més aviat possible”, han indicat. A les 17.30 h han indicat que s’ha resolt l’incident. La companyia detalla a aquest diari que hi ha hagut un “problema de connectivitat del proveïdor d’internet”.

Aquesta no és la primera vegada que problemes informàtics o tècnics originen un mal funcionament d’aquest servei públic. A principis de febrer es va saber que les màquines patien un bloqueig informàtic diari. “No es pot treballar”, denunciava un empleat de TMB. Per aquelles dates, i durant cada dia, en diferents moments de la jornada, diversos dels 400 aparells desplegats per tota la xarxa de transport deixaven de funcionar, es col·lapsaven i provocaven retards i disfuncions del servei.

TMB va admetre aleshores les incidències i va afirmar que estava buscant una alternativa. “Les solucions estan en estudi”, informava la companyia. Sobre l’afectació al servei, explicava que “les incidències afecten un nombre variable d’equips”. L’única solució que va transcendir en aquell moment era molt casolana: reiniciar la màquina.

Les incidències aleshores coincidien amb modificacions en el sistema operatiu d’aquests aparells, va informar TMB. “Hi ha actualitzacions de programari que ocasionen l’aturada”, van concretar. “Les actualitzacions de programari són necessàries perquè les màquines distribuïdores tinguin els paràmetres més actuals dels diferents títols de transport”, afegia. “Es fan cada vegada que hi ha canvis de preus i quan hi ha canvis de característiques dels títols del sistema tarifari integrat”, insistia.

Més notícies
Un passatger adquirint un bitllet de metro / ACN
Bloqueig informàtic diari al metro de Barcelona: “No es pot treballar”
Notícia: Bloqueig informàtic diari al metro de Barcelona: “No es pot treballar”
Comparteix
L'empresa pública de transports admet la incidència i explica que tot es deu a una actualització del sistema operatiu
Autobusos elèctrics de TMB / Vicente Zambrano González
Un bus llançadora gratuït a Sants recollirà refugiats ucraïnesos
Notícia: Un bus llançadora gratuït a Sants recollirà refugiats ucraïnesos
Comparteix
TMB inaugura un servei especial per traslladar-los a la Fira, on obtindran permís de residència i de treball
Un passatger entra a la zona de vies de l'estació de Sants de Barcelona / Albert Cadanet (ACN)
Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
Notícia: Metro gratis pels refugiats ucraïnesos que arriben en avió o a Sants
Comparteix
Les estacions Aeroport T1, Aeroport T2 i Sants Estació seran de lliure accés per als que fugen de la guerra a Ucraïna
El nous models del trens de la L1 i la L3 del metro, a la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda / Albert Segura / ACN
El metro retirarà els trens amb amiant entre el maig i l’estiu de 2023
Notícia: El metro retirarà els trens amb amiant entre el maig i l’estiu de 2023
Comparteix
TMB incorporarà 50 combois de forma esgraonada per renovar la flota de la L1 i la L3

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a març 24, 2022 | 17:17
    Serafi Bandarra i Grataconys març 24, 2022 | 17:17
    Que ne prenguin dels FGC.
  2. Icona del comentari de: Un màquina! a març 24, 2022 | 19:35
    Un màquina! març 24, 2022 | 19:35
    El quiosquer ha posat: "som més simpàtics que les màquines", i vosaltres heu citat malament i heu afegit "maquinistes" de collita pròpia. Com a maquinista, m'ha fet gràcia, perquè sóc un gilipolles, però reviseu una mica abans d'escriure. Salut!
  3. Icona del comentari de: Peter a març 25, 2022 | 09:07
    Peter març 25, 2022 | 09:07
    Pues prepare cuando la colau quite pago monedas en zona verde i azul tela ....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa