Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau dona suport a Greenpeace perquè l’Estat suprimeixi vols curts en favor del tren
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau (Bcomú) ha donat suport aquest dijous a una acció reivindicativa de Greenpeace a l’estació madrilenya d’Atocha, on ha demanat al govern de Pedro Sánchez (PSOE-Podemos) més inversió en la xarxa de ferrocarrils i menys trànsit aeri. En concret l’onege demana que l’Estat inverteixi més en la xarxa ferroviària i prioritzi els desplaçaments en tren en detriment dels avions per “descarbonitzar el transport”.

L’acció reivindicativa està totalment alineada amb la proposta llançada per Colau l’octubre passat, quan va proposar que Europa limiti els vols en itineraris curts i amb una bona alternativa ferroviària. Al gener va insistir-hi en suggerir la supressió del pont aeri entre Barcelona i Madrid i anunciar que els regidors dels comuns no farien viatges oficials en avió en trajectes de menys de 1.000 quilòmetres.

També es va mostrar en contra de l’ampliació de l’aeroport d’El Prat, que aquest estiu està desert per la crisi del coronavirus però abans de la pandèmia s’acostava a la seva capacitat operativa màxima. Qüestionar el creixement del tràfic aeri a Barcelona va posar en evidència la discrepància entre els dos socis de govern, ja que els socialistes no comparteixen una posició tan crítica.

Greenpeace reclama a l’Estat que reverteixi les retallades d’horaris i dels Trenhotel aplicades durant el confinament, que incrementi la quota de transport de mercaderies en tren, abaixi tarifes i suprimeixi “els vols curts quan existeixi una alternativa en tren”. Assenyala directament al ministre de Transport, el socialista Jose Luís Ábalos, per reconduir les polítiques de mobilitat a Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa