Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau proposa limitar els vols en trajectes que es puguin fer amb tren
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apostat per limitar els vols en trajectes que es puguin fer en tren. En línia amb el que va expressar el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia,​ la líder de l’executiu local ha trencat el “tabú” i ha demanat reduir l’activitat de l’aeroport. Ho ha fet en la cloenda de la cimera C40 a Copenhaguen, que ha reunit un centenar d’alcaldes del món per abordar el canvi climàtic.

Colau ha sumat a la limitació de vols propostes com la fi del dièsel, l’eliminació del plàstic d’un sol ús i introduir canvis en la indústria agroalimentària. Barcelona s’ha adherit al pacte anomenat New Green Deal, amb què la ciutat reconeix l’emergència climàtica i assumeix un “rol protagonista per ser part de la solució”, segons han detallat fonts municipals. El pacte, però, reclama més recursos i competències als estats. 

“Assumir el New Green Deal és un pas endavant, perquè vol dir que reconeixem que cal canviar el model productiu i econòmic”, ha dit Colau, que ha estat acompanya en aquesta trobada per Janet Sanz, tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. L’alcaldessa també ha reivindicat des de la capital de Dinamarca la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: odisea a octubre 11, 2019 | 12:35
    odisea octubre 11, 2019 | 12:35
    Sobre todo con Rodalias,que no funciona bien nunca,ideas de bombero.
  2. Icona del comentari de: Tururut-ginjola a octubre 11, 2019 | 13:22
    Tururut-ginjola octubre 11, 2019 | 13:22
    Com per exemple Barcelona-Palma de Mallorca i tornar?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa