Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Collboni es mostra partidari d’ampliar el Prat seguint “criteris ecològics”
  • CA

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), s’ha mostrat partidari d’ampliar la capacitat del Prat sempre i quan es faci seguint “criteris ecològics”. El número 2 de l’executiu municipal ha apostat per pactar amb les diverses administracions implicades un increment de la capacitat de l’aeroport. “Som partidaris de fer-ho de la forma més sostenible”, ha precisat en una entrevista a Espejo Público.

En aquest sentit, ha apostat per un diàleg a tres bandes entre les tres administracions implicades, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Prat. “El decreixement de l’economia com a mesura de sostenibilitat és un debat passat”, ha declarat. A més, ha defensat que el funcionament correcte del Prat és important per a l’economia. “És fonamental que l’aeroport ens permeti connectar-nos al món”, ha argumentat. 

Respecte a la prohibició de viatjar en avió per als regidors si existeix una alternativa en tren de menys de 7 hores en distàncies de menys de 1.000 km, Collboni ha afirmat que “cal introduir canvis” en els hàbits per afrontar l’emergència climàtica. “De la mateixa manera que les ciutats hem de reduir el trànsit i els ciutadans hem de modificar com ens movem i què mengem”, ha exemplificat. 

[r:1]

Quant a la petició perquè s’eliminin vols de curta distància com ara el pont aeri entre Madrid i Barcelona, el tinent d’alcaldia ha recordat que l’Ajuntament no té competències en aquesta matèria i que, per tant, no poden suprimir aquests trajectes. 

Els comuns reclamen “pensar en el futur de la Barcelona metropolitana”

L’alcaldessa Ada Colau, alhora, ha evitat considerar l’amplicació de l’aeroport com un fet plantejable en una entrevista a la Cadena SER. “Parlar només d’ampliar l’aeroport sense parlar de reduir emissions no té cap sentit”, ha expressat. A més, segons recull l’ACN, Colau ha demanat fer un diagnòstic ambiental actualitzat de la contaminació que generen les grans infraestructures, com ara l’aeroport i també el Port. “Si demanem un esforç als ciutadans i la gent està responent molt bé, això s’ha d’aplicar a tot arreu, perquè les seves emissions són superiors a les de la ciutat”, ha argumentat, alhora que ha reclamat inversions de l’Estat a Rodalies. Una posició pública que, si bé no mostra una mateixa sintonia amb Collboni, evita entrar en contradiccions amb el seu soci de govern.

També el regidor de Presidència i Pressupostos, Jordi Martí (Barcelona en Comú), ha expressat els seus dubtes sobre l’ampliació del Prat en una piulada. En concret, ha opinat que “les decisions sobre l’aeroport es poden prendre en funció de les necessitats del mercat aeri, o pensant en el futur de la Barcelona metropolitana”. I ha rematat: “Les respostes són molt diferents”. 

 

 

Més notícies
L’Ajuntament reclama a la Generalitat que pressioni el port amb impostos contra la contaminació
Notícia: L’Ajuntament reclama a la Generalitat que pressioni el port amb impostos contra la contaminació
Comparteix
Regidors i treballadors municipals no podran agafar l'avió per a distàncies de menys mil quilòmetres si hi ha alternativa amb tren

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa