Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Bicicletada infantil a Barcelona per demanar que circulin menys cotxes
  • CA

Els recorreguts en què pares, mares i fills van plegats en bicicleta fins a les escoles s’estenen per Barcelona i també fora de la ciutat. Són els anomenats bicibusos, que a Barcelona ja han expandit vuit línies a l’Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, Sant Andreu, Ciutat Vella i les Corts que apleguen famílies en bicicleta alguns dies a la setmana. Les comitives ciclistes circulen per la calçada per reivindicar que es generalitzi una mobilitat menys contaminant i sense riscos per a qui opti per aparcar el cotxe i dur els nens a escola sobre dues rodes. Després que les rutes en bicicleta s’hagin escampat amb més itineraris i a més districtes al llarg d’aquest curs, els promotors dels bicibusos convoquen ara la Kidical Mass, una bicicletada infantil que desfilarà per alguns dels principals carrers de la capital el pròxim diumenge, 15 de maig, per “demanar entorns saludables, segurs i ciclables”, diuen els organitzadors.

El trajecte s’allargarà una cinc quilòmetres i arrencarà al parc Joan Miró, a la plaça Dona i Ocell, on les famílies participants es concentraran a partir de les 11.30 hores. Des d’allà, l’itinerari previst transitarà per les següents vies de la ciutat: plaça d’Espanya, Paral·lel, Calàbria, Floridablanca, Comte d’Urgell, Gran Via de les Corts Catalanes, Aribau i Aragó. La meta estarà situada al meteix punt de sortida, la plaça Dona i Ocell.

No cal inscripció prèvia per prendre la sortida i completar el trajecte “en bicicleta, patins o en qualsevol altra forma de mobilitat activa”, precisen els responsables de la Kidical Mass. Tota la informació sobre la jornada ciclista i, alhora, reivindicativa del pròxim diumenge es pot consultar aquí.

Clam per una mobilitat amb menys cotxes

La Kidical Mass servirà de “punt de trobada de les línies de bicibús de Catalunya que han anat sorgint en els últims anys”, expandits a més d’una vintena de localitats, expliquen els promotors de la jornada. Alhora, la bicicletada aspira a llançar un clam per les demandes que inspiren les rutes ciclistes en què les famílies s’uneixen per formar un grup ampli per protegir els infants i perquè puguin anar en bicicleta per vies habitualment carregades de trànsit i desplaçar-se amb seguretat fins a classe.

Els convocants dels bicibusos postulen que cal “més espai per a la mobilitat activa i saludable en els pobles i ciutats, amb menys cotxes i menys contaminació, especialment en els entorns escolars”, han recordat aquest dilluns en un comunicat. Els organitzadors demanen “carrils bici amples, segregats del trànsit i amb interseccions segures”, detallen. La bicicletada infantil a Barcelona es clourà amb un manifest que concretarà les peticions a favor d’una mobilitat més saludable i amb menys polució.

L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat complicitat i ha aplaudit les associacions de famílies i les plataformes que han promogut els bicibusos. A l’inici de curs, agents de la Guàrdia Urbana van escortar el grup de la primera línia del bicibús de l’Eixample per garantir-ne la seguretat. En tot cas, els impulsors han instat en les seves reivindicacions que el consistori implanti canvis per corregir mancances que detecten en vies de la ciutat on troben arriscat circular-hi amb canalla en bicicleta.

Convocatòria internacional

Els promotors de la Kidical Mass s’han inspirat en un moviment global nascut a l’estat d’Oregon a 2008 i que després es va reproduir a més punts dels Estats Units per “reclamar el dret de qualsevol criatura a poder-se moure en bicicleta sense perill”, expliquen els impulsors dels bicibusos a Catalunya. A Europa, la bicicletada reivindicativa que aplega famílies i infants ha quallat a Alemanya des de 2017.

A més de Barcelona, la Kidical Mass es convoca aquest cap de setmana a diverses capitals europees. Entre altres ciutats, la jornada es replicarà a Colònia, París, Roma, Viena, Berlín, i de Llatinoamèrica, com Guayaquil.

Més notícies
Una imatge d'arxiu de l'antiga llosa de la ronda de Sant Antoni / MMP
La llosa de Sant Antoni serà un espai d’activitats mentre no comencin les obres
Notícia: La llosa de Sant Antoni serà un espai d’activitats mentre no comencin les obres
Comparteix
L'Ajuntament invertirà 241.000 € a fer una actuació provisional a la llosa de la ronda de Sant Antoni
UGT, CCOO i la Fecav han acordat interposar recursos contra les clàusules de licitació del transport metropolità / Servimedia
Sindicats i patronal, preocupats per les adjudicacions del transport metropolità
Notícia: Sindicats i patronal, preocupats per les adjudicacions del transport metropolità
Comparteix
Reunió amb representants parlamentaris i de l'AMB per alertar que l'abaratiment afecta les condicions laborals i la qualitat del servei
El Passeig de Gràcia, amb Barcelona: més seguretat i millor mobilitat
Notícia: El Passeig de Gràcia, amb Barcelona: més seguretat i millor mobilitat
Comparteix
"Tan important és que no robin els nostres clients i veïns com que ens puguin venir a veure"
Imatge d'uns dels vehicles robats POLICIA ESPANYOLA
Barcelona i Tarragona, part d’una xarxa de tràfic de vehicles robats a l’Estat
Notícia: Barcelona i Tarragona, part d’una xarxa de tràfic de vehicles robats a l’Estat
Comparteix
La policia espanyola ha recuperat 58 automòbils d'una xarxa que operava a Barcelona i Tarragona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa