Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La llosa de Sant Antoni serà un espai d’activitats mentre no comencin les obres
  • CA

La polèmica llosa de Sant Antoni, pendent d’una reforma defintiva, tindrà usos provisionals després de les queixes veïnals i d’entitats. Així, el consistori farà una inversió de 241.000 euros per convertir la llosa en un espai més ambable per al veïbnat: S’hi instal·laran quatre espais per fer-hi activitats veïnals cada dia de la setmana als dos trams de llosa que hi ha a la ronda de Sant Antoni, entre Comte d’Urgell i Casanova. Seran les àgores, nom que ha triat l’Ajuntament. De fet, espera que les activitats puguin començar aquest mateix mes de maig i s’allarguin fins que comencin les obres.

Segons explica Betevé, en el document de licitació hi consten dos tipus diferents d’àgores: dues de diàries, amb activitats cada dia, i dues d’eventuals que es muntaran i desmuntaran en funció de si s’organitza algun tipus d’activitat puntual addicional. En aquest sentit, es preveuen dues àgores diàries, una entre Urgell i Riera Alta, i l’altra entre Riera Alta i Casanova, amb activitats que es faran cada dia de la setmana. Pel que fa a la temàtica, una de les àgores diàries se centrarà en activitats infantils i juvenils, mentre que l’altra serà per a adults. I un segon model d’àgora serà l’eventual, en els mateixos trams, però només es muntaran si les entitats dels barris de Sant Antoni i del Raval tenen alguna activitat pròpia que vulguin oferir.

Mesos de queixes veïnals

La proposta del consistori arriba després de molts mesos de queixes veïnals per la deixadesa de la zona, que està buida des de l’any 2018. Ara fa quatre anys, l’Ajuntament va retirar la carpa de l’antic mercat provisional de Sant Antoni, i tot i que s’havia aprovat un projecte de reforma definitiva –una pacificació light amb pas de vehicles– i s’havia presentat als veïns, el govern Colau no el va tirar endavant. Un altre sector veïnal i els comuns preferien una pacificació més ambiciosa. Aquesta llosa ha provocat que la ronda de Sant Antoni hagi acabat dividint dos barris, el de Sant Antoni i el del Raval, i que s’hagi creat un espai en terra de ningú que s’ha acabat convertint en el “mercat de la misèria”.

Manifestació per reclamar la retirada de la llosa de Sant Antoni / Twitter
Manifestació per reclamar la retirada de la llosa de Sant Antoni / Twitter

Colau i Collboni no es posen d’acord amb el futur de la llosa

Ara bé, al govern municipal no hi ha acord total sobre quin han de ser el projecte futur per a la llosa. Els socialistes defensen recuperar el projecte pactat el 2018 amb veïns, mentre que els d’Ada Colau aposten per actualitzar-lo i modificar la secció que s’havia previst reduint un carril de circulació. De fet, el projecte pactat amb els veïns plantejava voreres més amples, un carril per sentit per a busos, taxis i trànsit local i un carril bici bidireccional al centre. També es preveia un cordó de serveis per càrrega i descàrrega a la banda de l’Eixample. 

Per contra, els Comuns aposten per eliminar el carril bici bidireccional del centre i posar-lo a la banda de Ciutat Vella. Mantenen un carril per a bus i trànsit local d’Universitat a Sant Antoni, però proposen eliminar la circulació en l’altra direcció per ampliar més la vorera que toca al Raval.

Justament perquè encara no estan tancats tots els serrells, no hi ha una data d’inici d’obres calendaritzada, però el consistori preveu que puguin arrencar abans que acabi aquest 2022.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 07, 2022 | 11:08
    Ricard maig 07, 2022 | 11:08
    Zona lliure de pas de cotxes=zona de xivarri nocturn...i sovint també de diurn. Ajuntament negligent i incompetent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa