Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona i Tarragona, part d’una xarxa de tràfic de vehicles robats a l’Estat

Detingudes 82 persones en el marc d’una macrooperació contra el tràfic de vehicles robats dirigida per la policia espanyola. Els detinguts estan acusats de pertinença a organització criminal, estafa, alçament de béns, falsedat documental, extorsió i blanqueig de capitals. I és que els agents policials creuen que operaven a tot l’Estat, també a Barcelona i Tarragona, i que contractaven empreses de lloguer o rènting d’automòbils per després falsificar-ne la documentació i acabar-los robant. Segons ha informat la policia espanyola, s’han recuperat 58 vehicles, entre els quals cotxes d’alta gamma i tractocamions, més de 24.000 euros en efectiu, documentació i el material necessari per fer documents falsos.

Segons la policia espanyola, l’organització tenia sis nuclis principals ubicats a Tarragona, Alacant, Madrid, Almeria, Jaén i Múrcia i creava empreses fictícies per poder arribar a aquests vehicles. Un cop els aconseguien, els posaven a la venda tant a l’estat espanyol com a l’estranger. S’estima en més de 10 milions d’euros el frau.

La investigació va començar fa aproximadament un any, quan es va detectar un vehicle amb documentació falsificada a la frontera eslovena. Pocs dies després, es va localitzar una altra persona que pretenia creuar la mateixa frontera amb un vehicle similar i la documentació de compravenda falsificada i a nom d’una empresa. Per fer arribar els automòbils fins allà, el grup aconseguia que terceres persones els ajudessin a fer el canvi fraudulent de titularitat. Dins de l’organització, a més, hi havia una estructura amb rols diferenciats que permetia que unes persones es dediquessin a l’obtenció dels vehicles, unes altres els introduïssin al mercat legal i d’altres s’encarreguessin de les gestions i de la burocràcia, segons el relat policial.

Nou comentari

Comparteix