Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bicibús circularà també per Consell de Cent en hora punta
  • CA

El bicibús de l’Eixample creix. Famílies i infants porten cinc divendres des de l’inici de curs anant en bicicleta a tres col·legis del districte més poblat de Barcelona i circulant per la calçada de vies habitualment plenes de cotxes, com el carrer Entença. Pares, mares i escolars d’un quart centre educatiu, l’escola Diputació, se sumen als de les escoles Xirinacs, Joan Miró i Entença i efectuaran també sobre dues rodes el recorregut, que s’amplia a partir d’aquest divendres per transitar també per Consell de Cent, una altra de les principals artèries del centre de Barcelona.

En aquest cas, però, els organitzadors puntualitzen que les famílies que se separin del grup principal no ocuparan en tot moment la calçada de circulació de vehicles, com sí que fa l’expedició ciclista quan enfila Entença amunt per desembocar a la presó Model, on el recorregut finalitza. En aquest cas, els participants que es desviïn a Consell de Cent avançaran per “una combinació segura de carril bici i carrer 30”, precisen els promotors, les associacions de mares i pares dels quatre centres de l’Eixample.

L’itinerari pel nou ramal del bicibús s’efectuarà “sempre que el volum de participants sigui l’adequat”, matisen els impulsors. Amb el trajecte, reivindiquen carrils bici segurs per acompanyar els alumnes a classe i un tipus de mobilitat menys contaminant en els desplaçaments als col·legis.

Agents de la Guàrdia Urbana protegeixen les famílies que es desplacen en bicicleta, regulant el trànsit i efectuant talls puntuals en algunes cruïlles. L’Ajuntament veu amb bons ulls l’itinerari ideat i en garanteix la continuïtat almenys fins al Nadal. Serà aleshores quan el Consistori avaluarà si continua destinant agents -alguns d’ells, en bicicleta- a la caravana ciclista, que suma més d’un centenar de persones, entre pares, mares i menors.

Més notícies
Dues autocaravanes al saló del Caravaning 2021
La febre per les furgonetes camper envaeix el saló del Caravaning
Notícia: La febre per les furgonetes camper envaeix el saló del Caravaning
Comparteix
El sector tanca la temporada 2021 amb un increment de vendes del 27%, tot i la pandèmia de covid-19
Una gelateria de la plaça Reial a l'estiu passat / ACN
Ofensiva municipal contra les terrasses il·legals del centre
Notícia: Ofensiva municipal contra les terrasses il·legals del centre
Comparteix
L’Ajuntament ha obert més de 400 expedients en menys de dos mesos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa