Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva municipal contra les terrasses il·legals del centre
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha tancat una campanya d’inspecció de les terrasses del centre de la ciutat que ha acabat amb més de 400 expedients sancionadors oberts. Segons ha avançat betevé, els inspectors municipals han detectat 214 infraccions molt greus de l’ordenança de terrasses al districte de Ciutat Vella, on hi ha poc més de 800 terrasses. Una infracció greu pot suposar la retirada de la llicència i la prohibició de tenir-ne durant tot un any, a més d’una multa de 3.000 euros.

El regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha reconegut al bàsics que en els últims mesos s’havia detectat un augment considerable de les infraccions i que el govern municipal va decidir posar en marxa una campanya d’inspeccions per posar-hi fi. “Només cal passejar una mica per veure incompliments, i per això hem hagut d’activar les inspeccions”, ha explicat Rabassa. El regidor considera que el comerç ha de respectar els veïns i això implica no saltar-se la limitació de taules.

Terrassa a Barcelona
Dues persones prenen alguna cosa en una terrassa a Barcelona / Europa Press

Molts locals sense llicència

Dels 411 procediments sancionadors oberts entre l’agost i el setembre, el més nombrós ha estat la instal·lació d’elements no permesos –com barrils o altres mobles no autoritzats–, amb 118 multes. També destaca la gran quantitat de restaurants i bars que tenien posada una terrassa sense llicència, amb gairebé un centenar de locals multats. En tercer lloc hi ha els establiments que tenien més taules de les que els correspon per la seva llicència, amb una seixantena de multes.

El sector de la restauració viu moment complicats després d’un any i mig de pandèmia i està a l’espera que l’Ajuntament regularitzi moltes de les llicències provisionals que es van concedir durant de manera excepcional per compensar les restriccions a l’interior dels locals. Però molt locals han aprofitat l’avinentesa per posar més taules o directament instal·lar una terrassa sense tenir llicència. Els inspectors municipals han ordenat retirar la terrassa per la força a almenys 14 restaurants que ja havien estat advertits amb anterioritat.   

Ciutat Vella és el districte on més peticions de llicència s’han denegat durant la pandèmia. En concret, els restaurants de la zona van presentar gairebé 700 sol·licituds i al voltant de 400 van ser rebutjades perquè no es complien els requisits, com deixar prou espai als vianants per caminar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa