Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El bicibús dels divendres a l’Eixample segueix almenys fins al Nadal

La sorprenent imatge de famílies i menors en bicicleta ocupant els carrils habitualment plens de trànsit al carrer Entença continuarà, almenys, cada divendres fins al Nadal. Després que el bicibús de l’Eixample aplegués en dues ocasions des de l’inici del curs a més d’un centenar de pares, mares i alumnes per anar a l’escola sobre dues rodes, l’Ajuntament s’ha compromès a mantenir un dispositiu de la Guàrdia Urbana per escortar famílies i escolars i regular el trànsit mentre es desplacen en bicicleta per la calçada d’una via on acostumen a circular milers de vehicles al dia, en especial en hora punta.   

Membres de les associacions de famílies de les escoles Xirinacs, Joan Miró i Entença han promogut la comitiva ciclista, que recorre un cop per setmana la distància entre el mercat de Sant Antoni i l’antiga presó Model. Amb la ruta, reclamen vies més segures i amb menys contaminació per poder acompanyar en bicicleta els seus infants a l’hora d’entrada als centres educatius, situats al districte més poblat de Barcelona i dins d’una trama de carrers que acull un trànsit intens.

L’Ajuntament respon al TOT Barcelona que valora el bicibús de l’Eixample “com a activitat de sensibilització i promoció de la bicicleta” i afegeix que “necessita acompanyament de la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat dels infants”. Fins ara, l’itinerari s’ha cobert la primera setmana de curs i divendres passat; en totes dues ocasions, agents en bicicleta van flanquejar l’expedició de famílies i infants, acompanyats també per una patrulla i per motocicletes del cos, encarregades d’advertir els conductors i de tallar puntualment la circulació en algunes cruïlles del carrer Entença mentre les famílies l’atravessaven.

El Consistori preveu estudiar de nou al Nadal si la protecció policial es continua prestant als trajectes dels divendres. Mentrestant, analitzarà l’evolució del bicibús un cop per mes, “per si fan falta ajustos”, apunta. La resposta de l’Ajuntament complau el desig que diferents famílies expressaven de seguir acudint a classe cada divendres en bicicleta. “Anirem ajustant els dispositius que la Guàrdia Urbana hi dedica perquè no sigui un esforç tan gran de la seva banda”, comenta Rosa Suriñach, una de les mares implicades en el bicibús de l’Eixample, que aquest divendres torna a convocar les famílies de tres escoles per pedalejar fins a classe des de la plaça Conxa Pérez, a la cruïlla dels carrers Tamarit i Comte Borrell.

Més notícies
Barcelona activa el pla d'emergències per ventades

Colau promet alliberar de cotxes un milió de metres quadrats d’asfalt

Notícia: Colau promet alliberar de cotxes un milió de metres quadrats d’asfalt
Comparteix
El govern inverteix 525 milions entre 2021 i 2022 per estendre les superilles en un pla d'obres que equipara amb el de Cerdà i la transformació de 1992
Notícia: Colau promet alliberar de cotxes un milió de metres quadrats d’asfalt - Mobile
Obres de rehabilitació per crear la primera illa eficient energètica de Barcelona / Cedida

L’Eixample, pioner a reformar pisos per consumir menys energia

Notícia: L’Eixample, pioner a reformar pisos per consumir menys energia
Comparteix
Les obres per reduir la factura energètica i instal·lar plaques solars en una illa de cases preludien un nou model per rehabilitar edificis
Notícia: L’Eixample, pioner a reformar pisos per consumir menys energia - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a octubre 07, 2021 | 19:11
    Ricard octubre 07, 2021 | 19:11
    Vergonyosa exhibició d'egoisme d'immadurs. Es pot anar perfectament caminant o amb transport públic. En un poble pots anar amb bici. A ciutat no. Si volen eliminar els vehicles a motor és una altra cosa. Però que siguin conseqüents amb les conseqüències. Coherència.
  2. Icona del comentari de: Fins les olles a octubre 07, 2021 | 23:29
    Fins les olles octubre 07, 2021 | 23:29
    Em sembla una acció molt encertada. De les poques coses que li reconec a la Colau, la batalla contra la contaminació. Increïble que encara alguns no vegin bé aquesta direcció que ha agafat la mobilitat a la ciutat. Potser els egoïstes que viuen fora de Barcelona en una casa amb jardí i que entren amb el seu cotxe cada matí mentres els que vivim a la ciutat ens hem de menjar el seu fum.

Nou comentari

Comparteix