El bicibús arriba a la Diagonal. La iniciativa que anima a escolars i famílies a anar a classe en bicicleta anuncia un nou itinerari estable cada divendres que passarà per la cèntrica avinguda Diagonal. Quatre escoles públiques hi participen, de moment.

L’últim dia lectiu de la setmana els estudiants de les escoles Ramon Llull, Gaia i Encants, i a l’EBM Leonor Serrano podran fer servir la nova “línia” des de Verdaguer fins a Glòries. És a dir, que podran circular per aquest tram de Diagonal amb la tranquil·litat que la Guàrdia Urbana endreçarà el trànsit al seu voltant per evitar accidents i ensurts.

Les famílies participants es podran concentrar els divendres a les les 8.20 h del matí a la cruïlla de Roger de Flor amb València i enfilar la calçada central de l’avinguda durant 8 illes de cases, fins a l’encreuament de la Diagonal amb Aragó i Consell de Cent. Allà hi ha la primera escola inclosa al recorregut, la Ramon Llull, on el grup arribarà aproximadament a les 8:40h. La resta seguiran un trosset més, fins a Castillejos, per entrar a l’escola Gaia, o bé una mica més encara fins a Cartagena si són alumnat de l’EBM Leonor Serrano o de l’escola dels Encants.

Mapa de la ‘línia’ de Bicibús que recorrerà la Diagonal / Bicibús

Cada línia de Bicibús té un nom i uns organitzadors. Aquesta s’anomenarà Bicibús Diagonal i la coordina l’AFA de l’Escola Gaia, en col·laboració amb les associacions de famílies dels Encants, Leonor Serrano i Ramon Llull. No és pas l’única experiència a l’Eixample, on també hi ha el Bicibús Sant Antoni –que ja porta 15 edicions– i el Bicibús Letamendi –que en porta 6–. Les dues sumen més de 200 participants i també tenen lloc els divendres.

Diversos grups de pares i ecologistes fan lobby per promocionar aquesta modalitat de camí escolar, que promou la reducció del trànsit de vehicles de combustió i les avantatges per a la salut que tenen caminar i anar en bicicleta. Segons els organitzadors ja hi ha més de 35 centres educatius a la capital interessats en crear el seu propi bicibús setmanal. A Catalunya la primera experiència va tenir lloc a Vic, mentre que Sarrià va ser el barri pioner a Barcelona.

No obstant, la iniciativa també troba obstacles. Per exemple la falta d’espais als col·legis per deixar les bicicletes dels participants, l’hora punta de trànsit a l’Eixample o la reticència municipal a ampliar a tota la ciutat els bicibusos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ??? a gener 19, 2022 | 18:30
    ??? gener 19, 2022 | 18:30
    Me parece increíble que los que tienen el cerebro tan encojido para defender tamaña estupidez no estén presos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa