Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’atropellament d’un gos provoca una cua quilomètrica a la ronda de Dalt
  • CA

L’atropellament d’un gos ha provocat congestions de trànsit aquest dimarts a la tarda a Barcelona. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, a la ronda de Dalt s’han format fins a set quilòmetres de cua després que un vehicle hagi topat contra l’animal

El fet ha succeït en un tram de la ronda de Dalt entre els barris de Sant Gervasi i d’Horta. El xoc s’ha registrat cap a les 16.15 hores. Passades les 19.00 hores, encara es circulava amb retencions al llarg d’uns sis quilòmetres en direcció al nus de la Trinitat.

No ha sigut l’únic incident que ha dificultat la circulació a Barcelona aquest dimarts. Una persona ha resultat ferida en el xoc entre un vehicle i un autobús. L’accident s’ha produït cap a les 16.25 hores a l’alçada del punt quilomètric 0,50 de la carretera B-23. El sinistre ha alterat el trànsit per accedir a la capital a través de l’avinguda Diagonal, on s’han format cues de tres quilòmetres. El col·lapse s’havia descongestionat passades les 19.00 hores, tot i que a aquella hora encara quedava circulació intensa per entrar a la ciutat.

Restriccions vigents

La setmana passada es va avalar la continuïtat per ara de les restriccions a la circulació de vehicles sense etiqueta ambiental entre les 07.00 i les 20.00 hores dins de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), extesa a bona part de Barcelona i de quatre localitats adjacents. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la primera petició que havia rebut per aixecar de seguida les limitacions al trànsit i executar de forma provisional les sentències dictades el març passat que declaren nul·la l’ordenança que empara les restriccions.

La sol·licitud la va presentar la Plataforma d’Afectats per Restriccions Circulatòries (PARC), un dels promotors dels contenciosos que han prosperat al TSJC i que han deixat contra les cordes la principal mesura amb què l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana intenten rebaixar els nivells de contaminació marcats per la Unió Europea, que la ciutat ha acostumat a incomplir els últims anys. L’alt tribunal, però, refusa imposar ja que la ZBE quedi suspesa al·legant que la demanda es va anticipar al moment processal oportú per estudiar-ho. Per la seva banda, l’entitat avança que tornarà a presentar l’escrit per instar que la suspensió entri en vigor de forma cautelar mentre les sentències no es declaren fermes.

La providència dictada per la sala del contenciós-administratiu del TSJC assenyala que “la sol·licitud es va presentar sense que hagués finalitzat el termini per recórrer la sentència”. Recalca a més que no procedeix deixar ja sense efecte l’àrea restringida a la circulació perquè, quan la petició d’execució provisional de sentència es va formular, “no s’havia presentat escrit de preparació del recurs de cassació” al qual l’Ajuntament de Barcelona té dret per apel·lar les resolucions que han deixat en entredit la ZBE.

El govern de l’alcaldessa Ada Colau va anunciar una cadena de recursos a la qual se sumaria la Generalitat, l’AMB i els ajuntaments de les altres ciutats on s’apliquen les restriccions al trànsit (l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Esplugues i Cornellà). L’Ajuntament apunta que encara no ha interporat el recurs a les resolucions contràries al reglament de la ZBE.

La PARC confirma al TOT Barcelona que registrarà de nou la instància per insistir en reclamar que la regulació de la ZBE deixi d’aplicar-se sense esperar que el Tribunal Suprem s’hi pronunciï. “Ho tornarem a presentar, en temps i forma aquest cop”, avança el president de la PARC, David Llort.

La plataforma va adduir que registrava la proposta per derogar les limitacions a la circulació de seguida que van dictar-se les sentències per procurar que s’aturés d’immediat l’amenaça de multar els vehicles vetats que circulin dins dels 95 quilòmetres quadrats reservats. Des de gener de 2020, els models de benzina matriculats abans del 2000 i els dièsels anteriors a 2006 no poden transitar en el territori comprès dins de les rondes de Barcelona entre les 07.00 i les 20.00 hores de dilluns a divendres.

Més notícies
Bici-bús de l'escola Tàber
La sostenibilitat guanya terreny en la mobilitat escolar de la zona alta
Notícia: La sostenibilitat guanya terreny en la mobilitat escolar de la zona alta
Comparteix
Escoles públiques i privades promouen línies d’autocar i de bicibús per pal·liar els embussos crònics
Concentració contra la reobertura al trànsit a la zona ocupada per la llosa de Sant Antoni / Cedida
Protesta en contra de substituir la llosa de Sant Antoni per trànsit
Notícia: Protesta en contra de substituir la llosa de Sant Antoni per trànsit
Comparteix
Plataformes veïnals s'oposen a la pretensió de reobrir el tram a la circulació de vehicles
Famílies participants al bicibús de Sarrià / Twitter - Bicibusbcn
Bicicletada infantil a Barcelona per demanar que circulin menys cotxes
Notícia: Bicicletada infantil a Barcelona per demanar que circulin menys cotxes
Comparteix
Els promotors dels bicibusos convoquen una concentració per recórrer en bicicleta alguns dels principals carrers de Barcelona el pròxim diumenge
Pantalla gegant a Barcelona durant un partit de la selecció espanyola / Europa Press
Gairebé 3 anys de presó per atacar una carpa de la selecció espanyola
Notícia: Gairebé 3 anys de presó per atacar una carpa de la selecció espanyola
Comparteix
El Suprem condemna tres independentistes a qui acusa d'actuar guiats per l'odi a Espanya

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa