Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Europa assenyala el nyap de Barcelona en la reducció d’emissions de CO2
  • CA

Barcelona i l’Àrea Metropolitana no estan afrontant com caldria la lluita contra el canvi climàtic en el capítol de reduir les emissions de C02. Així ho ha dit l’advocada de la Comissió Europea Eulalia Sanfrutos Cano, en la vista d’aquest dijous al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per examinar les queixes de la CE pels alts nivells de contaminació a Barcelona, part del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental. En el cas de Barcelona el nivell d’execució de les mesures està “entorn del 50%”.

Pel que fa a Barcelona. però també a Madrid, Brussel·les considera que des del 2010 s’ha violat de forma “sistemàtica” la directiva europea sobre la qualitat de l’aire que estableix nivells màxims de diòxid de nitrogen i demana al TJUE que condemni a l’estat espanyol.

Una sala de tres jutges del TJUE emetrà una sentència en els pròxims mesos. Amb aquesta denúncia, Brussel·les pretén forçar judicialment Barcelona, la seva àrea metropolitana, i Madrid a complir les normes europees. Si es produís una condemna, que seria contra Espanya, la CE podria amenaçar amb multes si continua l’incompliment, però si les vol imposar haurà de demanar una ordre judicial, i per tant, tornar als tribunals de Luxemburg.

Tot i les crítiques, tot just fa uns mesos Brussel·les evitava valorar si la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Barcelona és una bona mesura per reduir la contaminació. Davant la denúncia d’un ciutadà, la Direcció General de Medi ambient de la Comissió Europea aclaria que està “completament” en mans dels estats membres decidir com compleixen la directiva europea sobre la qualitat de l’aire, que fa anys que s’està incomplint a Barcelona i a Madrid pels alts nivells de contaminació. Aleshores la CE es va limitar a remarcar que les mesures han de ser “efectives, dissuasives i proporcionals”

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Enric a febrer 10, 2022 | 12:12
    Enric febrer 10, 2022 | 12:12
    tot es mentida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa