Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé 3 anys de presó per atacar una carpa de la selecció espanyola

El Tribunal Suprem ha confirmat una pena de 32 mesos de presó -dos anys i vuit mesos- per a tres independentistes que van atacar una carpa de la plataforma Barcelona amb la Selecció instal·lada el juny del 2016 a l’avinguda Meridiana, a Barcelona. L’alt tribunal ha ratificat una sentència prèvia de l’Audiència de Barcelona al desestimar el recurs dels encausats, condemnats per tres delictes contra la integritat moral i els drets fonamentals, tres delictes lleus de lesions i danys i un delicte d’odi per motivació de nacionalitat.

A més, el Suprem imposa als condemnats que paguin una indemnització de 18.000 euros per danys morals a les tres víctimes a conseqüència de la gravetat dels fets per l’impacte emocional que els van causar, una altra de 1.447,89 euros per les lesions i els danys causats. A més, hauran d’abonar una multa de 1.884 euros.

“Aquesta carpa -diu el relat de fets- havia estat instal·lada per membres i simpatitzants de la plataforma Barcelona amb la selecció, un moviment nascut a les xarxes socials que es va iniciar el setembre de 2015, legalment constituït i format majoritàriament per joves apassionats de l’esport que pretenia donar suport a la selecció espanyola de totes les seves disciplines a Catalunya i més concretament a la ciutat de Barcelona”. La resolució del Suprem precisa ​​que la parada del col·lectiu “tenia per objectiu fer una campanya divulgativa en defensa de la instal·lació de pantalles gegants perquè la ciutadania pogués veure els partits en què jugués la selecció i entre elles, les corresponents a l’Eurocopa de futbol de França de 2016″.

“Aneu-vos-en al vostre país”

Les víctimes anaven vestides amb samarreta i simbologia de la selecció espanyola de futbol, ​​repartint informació entre les persones interessades que transitaven per la zona. “Posats de comú acord i guiats amb l’ànim d’animadversió ideològica a tot el que representa Espanya i allò espanyol, i amb la voluntat de fustigar i humiliar els voluntaris que allà es trobaven, un cop van saber de l’existència de l’esmentada carpa i de quina era la seva simbologia, cap a les 19.30 hores, de forma sobtada van irrompre al lloc cridant “putes espanyoles, fora d’aquí, us matarem, putos espanyols de merda, gosses espanyoles, aneu-vos-en al vostre país” i van començar a destrossar la carpa, propinant puntades de peu a les cadires, taules i tot el material hi havia.

“Amb ànim de lesionar-los i humiliar-los per les seves idees, van començar a donar-los puntades de peu i empentes a les tres víctimes“. Els fets van ser gravats per testimonis que es trobaven allà, i un d’ells ho va penjar a internet i es va difondre per xarxes socials i en mitjans de comunicació.

Escopinada i llançament d’un got

Més tard, un altre dels autors es va apropar a la carpa i els va cridar: “Què és això? Això no hauria de ser aquí, fora la bandera espanyola, puta Espanya, puta de merda, sou uns fills de punta, aquí no hi heu de ser putos espanyols, tu ets una truja espanyola, anirem a buscar-vos, us matarem”. Tot això ho va dir, segons la sentència, “amb cara d’odi i fent el gest de tallar-li el coll, procedint tot seguit, amb ànim de vexar-la i humiliar-la, a escopir-li i llençar-li un got amb el que semblava cervesa que portava i va abandonan el lloc conduint el vehicle amb què va donar un fort cop de volant per incrementar la por de la seva víctima”.

El Suprem confirma la condemna imposada per l’Audiència per delicte d’odi assenyalant que “consta en els fets provats que es perpetra l’odi a les víctimes per raó del concepte nació, pretenent l’exclusió personal presencial del que pugui simbolitzar Espanya, a més de la ideologia sobre el que representa la nacionalitat. No és un odi per raons esportives o futbolístiques”. Segons la sentència, l’atac es va produir “per la nacionalitat espanyola de les víctimes i l’odi que exposen i manifesten contra ella amb els seus actes els autors, la ideologia sobre la nacionalitat de les víctimes que representa per als autors amb un component d’odi cap a aquestes, i la creença sobre aquesta dada objectiva que per als autors s’expressa amb els seus actes agressius d’odi a allò que no accepten per raó de nacionalitat i ideologia sobre el que comporta ser espanyol i la significació d’exclusió per als autors”.

A més, els magistrats consideren que l’atac no es va produir contra la selecció de futbol, sinó que els atacants actuaven guiats amb l’ànim d’animadversió ideològica a tot allò que representa Espanya i allò espanyol, insistint que amb la voluntat de fustigar i humiliar els voluntaris que es trobaven allà i, coneguda la simbologia de la carpa, van entrar proferint insults contra els espanyols.

“En aquest cas concret veiem que els insults, amenaces, humiliacions i vexacions que es van dur a terme amb llenguatge de l’odi es va basar en la pertinença de les víctimes a una nació, és a dir, per la seva nacionalitat espanyola, i la ideologia, proferint els seus crits amb referència al seu rebuig per haver instal·lat una carpa que simbolitzava una referència a Espanya, encara que l’objecte en si fos en relació amb la selecció espanyola de futbol”, continua la sentència. “Els atacs no van ser pel suport de les víctimes a constituir un grup per animar la selecció de futbol, ​​sinó per la interrelació amb Espanya, i només per això”.

Més notícies
Restes de Josep Aubeso entregades per la Generalitat ACN

Retornen les restes d’un soldat republicà de Barcelona mort a la Guerra Civil

Notícia: Retornen les restes d’un soldat republicà de Barcelona mort a la Guerra Civil
Comparteix
Justícia retorna a la família les restes del segon identificat de la fossa del Mas de Santa Magdalena
Notícia: Retornen les restes d’un soldat republicà de Barcelona mort a la Guerra Civil - Mobile
Públic cantant al concert d'Skatalà / Youtube

VÍDEO | Skatalà omple Razzmatazz de càntics de “puta Espanya”

Notícia: VÍDEO | Skatalà omple Razzmatazz de càntics de “puta Espanya”
Comparteix
Skatalà i The Toasters van omplir la sala de ball del Poblenou per Sant Jordi
Notícia: VÍDEO | Skatalà omple Razzmatazz de càntics de “puta Espanya” - Mobile
Un entrenador intenta agredir una àrbitra durant un partit de futbol / @pavelfernandez_ (Twitter)

Un entrenador intenta agredir una àrbitra durant un partit de futbol

Notícia: Un entrenador intenta agredir una àrbitra durant un partit de futbol
Comparteix
S'enfrontaven el CF Bufalà de Badalona contra el Premier Barcelona, en un matx de la categoria alevina
Notícia: Un entrenador intenta agredir una àrbitra durant un partit de futbol - Mobile
Una sortida de la ronda de Dalt de Barcelona, amb el cartell de Zona de Baixes Emissions / ACN - Elisenda Rosanas

El TSJC rebutja anul·lar ja la ZBE i continuen les restriccions al trànsit

Notícia: El TSJC rebutja anul·lar ja la ZBE i continuen les restriccions al trànsit
Comparteix
Desestima la petició d'una plataforma de conductors, presentada abans d'esgotar-se el termini perquè l'Ajuntament recorri
Notícia: El TSJC rebutja anul·lar ja la ZBE i continuen les restriccions al trànsit - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 09, 2022 | 17:53
    Ricard maig 09, 2022 | 17:53
    Un bon català té una infinitat de raons per odiar qui t'agredeix i també t'odïa. Aquest tribunalet no piula contra els castellans, quan ens agredeixen a sobre amb tota la força de l'Estat pancastellanista al darrera. Mirin, agredir no està bé. No està bé per a ningú. I sembla que els castellans no són mai condemnats. I això és intolerable per racista. Sí, ho sento molt, però jo identifico una motivació merament racista per atrevir-se a dictar una condemna tan severa: 3 anys per un parell de cops. Sí, racisme institucionalitzat. Un cop més. Els catalans som "espanyols" de grau inferior segons el grup nacional castellà, dominant.

Nou comentari

Comparteix