Artadi: “Només la meitat del pla municipal contra l’emergència climàtica depèn de l’Ajuntament”

La presidenta del grup municipal de Junts per Catalunya reclamarà que el càlcul d'emissions de la ciutat el faci un organisme independent

La portaveu d’JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Elsa Artadi, ha reclamat “més rigor i concreció” en les mesures presentades pel govern municipal aquest dimecres a la declaració de l’emergència climàtica a la ciutat, perquè considera que són massa genèriques i poc precises.

En roda de premsa aquest dijous, la regidora ha celebrat que s’hagi declarat l’emergència climàtica, però ha dit que estan decebuts perquè no hi ha res de nou: “Volem pensar que darrere d’aquest pla que no concreta res, hi ha càlculs”, ha remarcat.

Per a Artadi, les mesures presentades són convencionals, ha assenyalat que són continuistes amb el que ha fet el govern dels comuns en els últims cinc anys, i ha criticat que “només la meitat de les mesures que plantegen depenen de l’Ajuntament de Barcelona”.

Ha lamentat que la declaració de l’emergència climàtica ha arribat a Barcelona després que hi hagi hagut 1.300 declaracions a tot el món, segons ella, per la qual cosa ha demanat que l’Ajuntament que deixis de posar-se “més medalles del compte”, i ha opinat que els objectius que conté són els mateixos que ha fixat la Unió Europea i la Generalitat.

Així, ha explicat que el seu grup municipal reclamarà que el càlcul de les emissions i de la reducció que hi pugui haver es faci des d’un organisme independent. Junts per Catalunya registrarà una bateria de preguntes per al govern local per tenir més informació, i en el pròxim ple proposaran la creació d’una comissió permanent per fer un seguiment de el pla.

La Zona de Baixes Emissions, poc eficaç de moment

Preguntada pels primers dies de la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), Artadi ha valorat que s’ha volgut publicitar abans d’hora, fet que ha generat confusió en la ciutadania, que pensa que la mesura no serveix per a res. Segons ella: “Fins que no hi hagi les sancions, no es veurà un canvi de comportament de la gent”.

La presidenta del grup municipal de JxCat a Barcelona també s’ha pronunciat sobre les propostes de Govern d’Ada Colau d’eliminar els vols curts amb alternatives ferroviàries, avançar en l’electrificació del Port i de l’aeroport i aplicar mesures fiscals a les dues infraestructures per penalitzar els vaixells més contaminants i reduir vols. Segons Artadi, són una maniobra de distracció: “No es pot anar disparant contra el Port i l’aeroport amb dades falses”, ja que el Port va replicar ahir amb duresa a l’Ajuntament, el qual va acusar de “manipular” les xifres.

Segons Artadi, no té sentit que la mateixa setmana que es declara l’emergència climàtica “la mesura estrella” sigui una que no depèn de l’consistori, sinó del govern de l’Estat, on al capdevall governen els mateixos partits que a l’Ajuntament: el mateix en el cas dels socialistes i un soci i partit germà en el cas de Podem i els comuns. Per això, Artadi ha demanat centrar-se en les mesures que es puguin resoldre des del consistori.

Més informació

Comentaris

    Ramon 16/01/2020 5:02 pm
    És igual, dona, que no saps que totes aquestes coses només són xerrameca perquè la premsa en faci espots propagandístics?

Nou comentari