Janet Sanz nega la manipulació en les dades d’emissions del Port

La tinenta d'alcaldia es reafirma en la informació que va traslladar ahir malgrat les acusacions de les autoritats portuàries

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz (Barcelona en Comú) ha contestat a les acusacions de “manipulació” del Port de Barcelona instant-los a dir si engegaran mesures contra la contaminació. Després que ahir Sanz xifrés les emissions de gasos contaminants derivats de l’activitat portuària, avui s’ha reafirmat en les dades malgrat les crítiques. “El que m’agradaria sentir és si tiraran endavant les mesures contra la contaminació”, ha dit. 

[r:1]

Sobre la “manipulació” de què el Port acusa l’Ajuntament, la tinenta d’alcaldia ha matisat que quan parlava de milions de tones d’emissions es referia a totes les derivades de l’activitat. Així, ha precisat que parlava de les emissions produïdes en l’origen dels vaixells que venen al Port i en els trajectes fins a Barcelona, entre d’altres. Si bé el consistori xifrava ahir en 5 milions de tones les emissions del Port, avui les autoritats portuàries han assegurat que són 315.000 tones: la resta de contaminació, encara que sigui produïda pels vaixells que arriben a la ciutat, es queda pel camí, com admet la mateixa Sanz. L’Ajuntament, però, considera que s’han de comptar totes les emissions de les embarcacions que passen per la ciutat perquè el bé a protegir és el planeta, no només la ciutat.

Més informació

Nou comentari