Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adéu a la gasolinera de Verdaguer i altres efectes de les obres del tramvia
  • CA

Les obres per fer arribar el tramvia de Glòries a Verdaguer acceleren aquest estiu i comporten diverses efectes col·laterals. Cruïlles amb trànsit limitat, canvis en la circulació de busos i bicis i també un pintoresca gasolinera que desapareix de l’avinguda Diagonal.

El tancament de la benzinera que hi ha a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer és el canvi més visible. La concessió municipal a 25 anys que ha regit el negoci s’esgota aquest 2022 i l’Ajuntament de Barcelona ha decidit no renovar-la, avançava aquesta setmana El Periódico. Pràcticament no té marquesina i no funciona amb autoservei com la majoria: els seus tres treballadors s’acosten als cotxes per omplir-los el dipòsit des dels 4 sortidors de la instal·lació.

El darrer dia en funcionament serà el 23 de juny a les nou de la nit, després de 50 anys servint combustible a l’Eixample. És d’un particular però pertany a la xarxa de Repsol. Està situada a la plaça mateix, on conflueixen el carrer Mallorca, el passeig Sant Joan i l’avinguda Diagonal. Si la rotonda ja té prou densitat de cotxes, quan se’ls sumi el tramvia encara anirà més just l’espai disponible per circular. Sense la gasolinera la calçada guanya algun metre més.

Benzinera de Verdaguer que tancarà arran de les obres del tramvia / Foto: JMC
Benzinera de Verdaguer que tancarà arran de les obres del tramvia / Foto: JMC

Afectacions per les obres del tranvia

No és pas l’única conseqüència de les obres del tramvia aquest estiu. L’Ajuntament ha fet públic un calendari d’afectacions viàries que inclou juny i juliol.

  • Cruïlla Castillejos/Diagonal del 27 de juny al 22 de juliol: talls a Castillejos –accés només per a veïns i serveis–, desviament per Aragó, Legant i Gran Via. Només quedarà habilitat per a circular el cordó de serveis de la banda mar a Diagonal, entre Gran Via i Lepant, on temporalment no es podrà aparcar. El carril bici es desviarà per la rambleta central de la Diagonal. La parada de bus es mourà a la vorera abans de la cruïlla.
  • Cruïlla Padilla/Diagonal del 25 de juliol al 18 d’agost, en dues fases: fins al 5 d’agost s’ocuparà el costat Llobregat i després el costat Besòs. Quedarà un sol carril hàbil per circular cada vegada. La primera quinzena no es podrà fer el gir de pujada de Diagonal cap a Padilla, mentre que la segona quinzena es mourà el carril bici a l’altre costat del carrer.
  • Cruïlla Gran Via/Rambla dels Encants del 23 de juliol al 19 de setembre: Un sol carril per sentit a la Gran Via, desviaments a conveniència de les obres.
  • Cruïlles Diagonal/Aragó i Diagonal/Sicília, a partir del 14 de juny: ampliació de l’espai usat per les obres, ocupant les illetes de banda mar. El carril bici passarà a ser bidireccional.
  • Cruïlla Marina/Consell de Cent, a partir del 14 de juny: ampliació de l’espai usat per les obres, ocupant la illeta. El carril bici passarà a ser bidireccional.
  • Carrer Aragó, entre Sardenya i Marina, dia 3 de juliol: talls de carrils per pintar i fressar la calçada, sempre deixant-ne 2 oberts a la circulació.
  • Diagonal, a partir del 14 de juny: Ocupada tota la calçada central de la Diagonal, entre Aragó i Marina, així com les calçades de mar i muntanya de l’avinguda entre els carrers Marina i Lepant (circulació per Consell de Cent amb tres carrils).
  • Diagonal de Nàpols a Girona a partir del 14 de juny: ocupada la terciana banda mar de l’avinguda, carril bici passa a ser bidireccional.
  • Carrer València entre Diagonal i Roger de Flor, del 28 de juny al 12 de setembre: només dos carrils de circulació (banda muntanya) i carril bici anul·lat.
  • Carrer València entre Diagonal i Roger de Flor, del 4 al 29 de setembre: només dos carrils de circulació més un carril de bus.
Més notícies
L'estació Fabra i Puig unifica l’estació de metro amb la parada de Rodalies, anomenada fins ara Sant Andreu Arenal / Jordi Play
10 estacions de tren, metro i tramvia de Barcelona canvien de nom
Notícia: 10 estacions de tren, metro i tramvia de Barcelona canvien de nom
Comparteix
El canvi és per adequar-les “a la realitat del lloc”, tenint en compte “les reivindicacions veïnals o municipals”
Un home omple el dipòsit en una benzinera en una imatge d'arxiu
Aquesta és la benzinera de Barcelona amb el combustible més barat
Notícia: Aquesta és la benzinera de Barcelona amb el combustible més barat
Comparteix
La benzinera Petroprix del carrer de Badajoz, 108 té la benzina sense plom i la Poblenou, a Roc Boronat, 10, la gasoil
Un armari tècnic dels anys trenta, abandonat a la plaça d'Urquinaona GEMMA AGUILERA
Els records de l’antic tramvia de Barcelona, abandonats al carrer
Notícia: Els records de l’antic tramvia de Barcelona, abandonats al carrer
Comparteix
Dos armaris tècnics dels tramvies del primer terç del segle XX segueixen a Urquinaona i a pla de Palau. Una plataforma en reclama la seva catalogació i preservació com a patrimoni ferroviari
Recreació de com quedarà la Diagonal amb el Tramvia enllaçat AJUNTAMENT DE BARCELONA
La connexió del Tramvia, una victòria de Colau després d’un llarg combat
Notícia: La connexió del Tramvia, una victòria de Colau després d’un llarg combat
Comparteix
Arrenquen les obres per connectar el Tramvia per la Diagonal, amb el tram Glòries-Verdaguer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa