Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una veïna acusa el Sindicat d’Habitatge del Raval de desallotjar-la a la força
  • CA

Una veïna del bloc del carrer Hospital 99 ha acusat el Sindicat d’Habitatge del Raval de desallotjar-la a la força el dissabte 13 de juliol perquè el seu pis formava part dels que es quedava Blackstone, segons l’acord signat entre la immobiliària i l’Ajuntament de Barcelona. La dona ha explicat a La Vanguardia que diverses persones van entrar a casa seva i van començar a recollir les seves coses.

Diu que va intentar trucar a la policia però un home se li va tirar a sobre i van posar la música molt forta perquè no se sentís res. Segons el seu relat, la van treure a rastres i tot plegat li va deixar blaus i hematomes al cos. Alguns veïns reforcen les acusacions de la dona, que ocupava amb la seva parella el pis des de feia tres anys.

Aquest acord va permetre que set famílies vulnerables no fossin desallotjades. La dona va presentar dilluns una denúncia als Mossos i també va passar pel CAP per acreditar les ferides. Segons ella, des del sindicat li havien assegurat que el seu habitatge era un dels que s’havia acordat no desallotjar, però que com que les persones que ocupaven un altre pis s’havien negat a entregar-lo en l’últim moment, haurien entrat en el seu de forma violenta per evitar que caigués l’acord amb la immobiliària. 

La versió del sindicat que ha pogut contrastar el TOT Barcelona té matisos importants. Si bé és cert que la decisió de desocupar el pis de la veïna es va prendre a última hora per la negativa d’un altre els immobles a anar-se’n, també ho és que a la dona, jove i amb parella vivint a un altre pis, se li havia comunicat que hauria d’abandonar el pis de manera imminent. Ja que, en tenir menys pisos disponibles, el Sindicat d’Habitatge del Raval havia d’alliberar al bloc d’Hospital alguns d’ells per garantir una llar a les persones en situació més vulnerable. A tall d’exemple, les mateixes fonts expliquen que un dels pisos en què vivien diversos organitzadors del mateix col·lectiu va haver-se de buidar.

Respecte als incidents físics, des del sindicat detallen que, davant la pressió dels empresaris de Blackstone, presents en tot moment esperant que es buidés l’edifici, va haver-hi un moment de tensió quan es va insistir a la dona perquè marxés per salvar l’acord. En aquell moment, la veïna va exaltar-se i va arribar a amenaçar amb llançar-se per la finestra, fet que va provocar que els activistes l’aturessin agafant-la pels braços, assegura la versió del Sindicat d’Habitatge del Raval. Per això es van produir els blaus, mantenen.

Amb tot, destaquen que a la dona se li havia ofert un habitatge on quedar-se i que estava tot preparat. 

Més notícies
Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval
Notícia: Acord entre l’Ajuntament i Blackstone per evitar el desnonament d’un bloc ocupat al cor del Raval
Comparteix
Sis famílies vulnerables es podran quedar als pisos del carrer Hospital 99 i pagaran amb ajuda municipal 700 euros al mes | Els 3 pisos restants, a preu lliure
Front comú per reclamar a Blackstone que aturi el desnonament del carrer Hospital
Notícia: Front comú per reclamar a Blackstone que aturi el desnonament del carrer Hospital
Comparteix
JxCat, ERC, CatECP i la CUP demanen "temps" per negociar en una roda de premsa amb el Sindicat del Raval
Primer ‘escrache’ a casa d’un directiu de Blackstone, a la Bonanova
Notícia: Primer ‘escrache’ a casa d’un directiu de Blackstone, a la Bonanova
Comparteix
El Sindicat d'Habitatge del Raval es planta davant de l'edifici per avisar que "la por canviarà de bàndol"
“Amb Blackstone no s’hi atreveixen”, la crítica a les administracions de deu famílies del Raval
Notícia: “Amb Blackstone no s’hi atreveixen”, la crítica a les administracions de deu famílies del Raval
Comparteix
Tot un edifici ocupat afronta un desnonament en obert les pròximes dues setmanes i l'Ajuntament ha negociat una oferta amb la propietat que no satisfà els activistes

Comentaris

  1. Icona del comentari de: David a juliol 25, 2019 | 18:33
    David juliol 25, 2019 | 18:33
    Els veïns estàn del costat de la noia desnonada. Confirmen la violencia i alucinen amb l'agressivitat en tot moment. Nova mafia a Barcelona, el Sindicat d'Habitatge del Raval.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa