La quimera de trobar pisos per menys de 700 euros a Barcelona

El lloguer mitjà s’enfila fins als 969 euros al segon trimestre | Només 8 dels 73 barris tenen un preu mitjà per sota dels 700 euros

Cada vegada és més complicat trobar pisos a Barcelona per menys de 700 euros. El lloguer mitjà s’ha enfilat fins als 969 euros a la ciutat i Nou Barris, el districte més barat i l’últim que resistia, també ha superat el llindar dels 700 euros. De fet, segons les dades de l’Institut Català del Sòl (Incasol) només a 8 dels 73 barris de Barcelona es poden llogar pisos per sota d’aquesta xifra, mentre que a 17 el preu supera amb escreix els 1.000 euros. Des del 2015 el lloguer ha crescut més d’un 35% i malgrat que s’ha frenat la pujada, la tendència es manté alcista.

Les xifres de l’Incasol, que es basen en les fiances que depositen els propietaris, permeten fer una radiografia força acurada de la situació de l’habitatge a Barcelona. El mercat del lloguer està trobant el seu sostre, però encara hi ha marge de creixement, sobretot als barris més perifèrics. Al segon trimestre els preus han pujat un 2,6% respecte al primer trimestre, que va registrar el primer descens en molt de temps, tot i que ha quedat com una anècdota per ara. 

Fes clic als districtes per veure el preu mitjà del lloguer (2T 2019)

Pel que fa al nombre de contractes, es manté estable al voltant del 12.500, lleugerament inferior a la mitjana del 2018. Sarrià-Sant Gervasi (1.297 euros) i les Corts (1.131) es mantenen com els districtes més cars, mentre que a Ciutat Vella i a Gràcia els preus s’acosten perillosament a la barrera psicològica dels 1.000 euros. Per la seva banda, Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Andreu són els únics districte amb preus per sota dels 800 euros, tot i que els dos últims estan molt a prop.

El comportament dels preus del lloguer canvia segons el barri, però una representació sobre el mapa permet veure clarament com Barcelona està dividida per una franja formada per Sant Martí, l’Eixample, Gràcia, Sarrià Sant-Gervasi i les Corts, que concentren la majoria de les zones més cares per viure.

Fes clic als barris per veure el preu mitjà del lloguer (2T 2019)

Més informació

Nou comentari