Cada vegada és més complicat trobar pisos a Barcelona per menys de 700 euros. El lloguer mitjà s’ha enfilat fins als 969 euros a la ciutat i Nou Barris, el districte més barat i l’últim que resistia, també ha superat el llindar dels 700 euros. De fet, segons les dades de l’Institut Català del Sòl (Incasol) només a 8 dels 73 barris de Barcelona es poden llogar pisos per sota d’aquesta xifra, mentre que a 17 el preu supera amb escreix els 1.000 euros. Des del 2015 el lloguer ha crescut més d’un 35% i malgrat que s’ha frenat la pujada, la tendència es manté alcista.

Les xifres de l’Incasol, que es basen en les fiances que depositen els propietaris, permeten fer una radiografia força acurada de la situació de l’habitatge a Barcelona. El mercat del lloguer està trobant el seu sostre, però encara hi ha marge de creixement, sobretot als barris més perifèrics. Al segon trimestre els preus han pujat un 2,6% respecte al primer trimestre, que va registrar el primer descens en molt de temps, tot i que ha quedat com una anècdota per ara. 

Fes clic als districtes per veure el preu mitjà del lloguer (2T 2019)

Pel que fa al nombre de contractes, es manté estable al voltant del 12.500, lleugerament inferior a la mitjana del 2018. Sarrià-Sant Gervasi (1.297 euros) i les Corts (1.131) es mantenen com els districtes més cars, mentre que a Ciutat Vella i a Gràcia els preus s’acosten perillosament a la barrera psicològica dels 1.000 euros. Per la seva banda, Nou Barris, Horta-Guinardó i Sant Andreu són els únics districte amb preus per sota dels 800 euros, tot i que els dos últims estan molt a prop.

El comportament dels preus del lloguer canvia segons el barri, però una representació sobre el mapa permet veure clarament com Barcelona està dividida per una franja formada per Sant Martí, l’Eixample, Gràcia, Sarrià Sant-Gervasi i les Corts, que concentren la majoria de les zones més cares per viure.

Fes clic als barris per veure el preu mitjà del lloguer (2T 2019)

Nou comentari

Més notícies

Els lloguers trenquen la tendència i cauen un 1% a Barcelona

El preu del lloguer s’ha situat en 944 euros de mitjana a la ciutat, 10 euros menys que a finals del 2018

Deixen de pagar el lloguer després que la propietat els hi volgués pujar un 30%

El Juan i la Lívia han aconseguit aturar aquest matí el primer intent de desnonament

Veïns del Raval fan un ‘escratxe’ a la gran empresa que nega un lloguer social a una dona de 77 anys

Landia Bcn es nega, de moment, a aturar el procés de desnonament tot i i que ho dicti la llei catalana d'emergència de l'habitatge
El lloguer no arribarà ni a un terç de les nou promocions que tramita l'Ajuntament / Gencat

Colau torna a marginar el lloguer en nou solars per a habitatge protegit

Problemes amb els expedients han obligat a endarrerir l'inici dels projectes | En total està previst construir 680 habitatges, dels quals només 200 seran de lloguer