Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els lloguers trenquen la tendència i cauen un 1% a Barcelona
  • CA

El preu del lloguer a Barcelona ha trencat la tendència dels últims trimestres i ha caigut per primera vegada en un any i mig. Segons les dades de l’Incasol –que són la font més fiable que hi ha ara mateix–, al primer trimestre del 2019 el preu mitjà del lloguer a Barcelona es va situar en 944,43 euros, un 1,03% menys que a finals del 2018. Des del 2015 només s’havia registrat un descens del preu del lloguer a Barcelona en una única ocasió, a l’últim semestre del 2017.

Pel que fa als districtes, la variació dels preus és equitativa: baixen a cinc districtes i puja a cinc més. La tendència general és a l’estabilització de preus a les zones més tensionades, com l’Eixample (-2,34%), Sarrià-Sant Gervasi (-1,58%) o Ciutat Vella (1,26%). En canvi, als districtes amb els preus més baixos els preus han tornat a créixer. Horta Guinardó (+3,19%) i Sants-Montjuïc (1,11%) és on més pugen. L’única excepció és les Corts, que registra un augment del 4,56% i fins i tot avança l’Eixample com a segon districte més car de Barcelona.

Fes clic als districtes per veure el preu mitjà del lloguer (1T 2019)

Aquestes primeres dades del 2019 compleixen la predicció de l’estudi que la immobiliària Forcadell i la Universitat de Barcelona van presentar fa unes setmanes on ja alertava que la moderació dels preus seria ‘enganyosa’ perquè afectaria sobretot “als pisos de luxe” i, en menor mesura, “als que estan en el segment d’entre 1.200 i 1.500 euros”. Tot i això, el comportament del mercat de lloguer s’ha estabilitzat molt i es manté al voltant del 950 euros a Barcelona i amb variacions mínimes als districtes des de fa mig any.

Però és als barris on més es nota que el refredament dels preus va per carrers. Dels 10 barris on més pugen els preus –a Vallvidrera han crescut un 23% perquè a l’anterior trimestre hi va haver pocs contractes nous i la mostra no era representativa–, 8 estan situats als districtes més barats de Barcelona (Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Nou Barris). Després de Vallvidrera, el barri on més ha pujat el lloguer és Sant Genís dels Agudells (+13,8%), seguit de Can Baró (+8,8%). 

Preus per barri
 

Fes clic als districtes per veure el preu mitjà del lloguer (1T 2019)
Més notícies
El lloguer guanya pes a Barcelona tot i els preus desorbitats
Notícia: El lloguer guanya pes a Barcelona tot i els preus desorbitats
Comparteix
El 35% de les llars ja són en règim de lloguer pels efectes de la crisi, els desnonaments i la dificultat d'accedir a crèdits per comprar
Els preus del lloguer cauran de manera ‘enganyosa’ a Barcelona segons la UB
Notícia: Els preus del lloguer cauran de manera ‘enganyosa’ a Barcelona segons la UB
Comparteix
La baixada de la demanda estrangera i la saturació d’oferta per sobre dels 1.200 euros condicionaran l'estadística, segons un informe de la immobiliària Forcadell i la UB

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa