Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els preus del lloguer cauran de manera ‘enganyosa’ a Barcelona segons la UB

Els preus del lloguer a Barcelona baixaran entre un 3% i un 4% durant el 2019, segons un estudi realitzat per la immobiliària Forcadell i la Universitat de Barcelona. Però serà una caiguda ‘enganyosa’, ja que la reducció dels preus afectarà sobretot “als pisos de luxe” i, en menor mesura, “als que estan en el segment d’entre 1.200 i 1.500 euros”, però exclourà els contractes que es facin a districtes perifèrics i amb menys demanda, on encara hi ha cert recorregut alcista, ha matisat l’economista i professor de la UB, Gonzalo Bernardos.

“La caiguda de la demanda internacional per la situació política i la saturació de l’oferta de pisos per sobre dels 1.200 euros provocarà una baixada de preus temporal”, ha afegit Bernardos, ja que en el moment en què es recuperi l’interès dels professionals estrangers “tornaran a pujar amb força” perquè l’atractiu de Barcelona és manté intacte. Simplement s’ha posposat mentre s’avalua l’evolució del conflicte polític català. L’economista ha avançat que la caiguda de preus es limita als propietaris que busquen “nous llogaters” per la dificultat de trobar famílies amb poder adquisitiu per pagar més de 1.200 euros.

[r:1]

“Per sota d’aquest preu no hi ha problemes de demanda i les renovacions de contracte seguiran registrant petits increments”, ha vaticinat. Bernardos ha reiterat que la caiguda que es pugui registrar vindrà “de la reacció de l’oferta, que li costa entendre que la pèrdua real és tenir el pis buit, però que poc a poc s’anirà resignant”, ha dit. El segment 1.200-1.500 euros és el que més pateix perquè la seva demanda potencial “o bé opta per la compra, que ara mateix és una millor opció, o bé es decideix a marxar a districtes més barats per seguir vivint de lloguer”.

El preu de compra també baixarà

L’estudi de Forcadell i de la UB també augura una caiguda dels preus de venda a Barcelona del 5%, una tendència inversa del que passa a Madrid, que aquest encara registrarà increments moderats. “Cada vegada hi ha més parc d’habitatge en venda i tot i que els venedors mantenen les seves expectatives de preu, els compradors no estan disposats a arribar al que es demana”, ha assegurat Bernardos. Això fa que les transaccions triguin més temps a materialitzar-se i s’incrementa la diferència entre la primera oferta i el preu final, que s’ajusta molt més al que volen els compradors.

[r:2]

En una línia similar al mercat del lloguer, els preus baixaran de manera més significativa als districtes amb més demanda –Ciutat Vella, Eixample, Sarrià-Sant Gervasi, les Corts, Gràcia i part de Sant Martí– pel menor interès dels inversors estrangers. “Els pisos de luxe són els que tindran pitjor sortida, mentre que els de classe mitjana i per a joves tenen millors perspectives”, ha dit l’economista. A la resta de Barcelona es registrarà un augment sostingut que continuarà desplaçant part de la demanda a fora de la ciutat.

“Passa el mateix a totes les capitals del món”, ha insistit. “Que les famílies hagin de marxar a una altra ciutat per tenir el pis o la casa que volen no és un procés nou”. Per això ha tornat a llançar el missatge que repeteix tot el sector immobiliari i que la política poc a poc va acceptant: el futur de Barcelona passa per la seva àrea metropolitana, “tant si ens agrada com si no”. 

Més notícies

El preu del lloguer a Barcelona és un 37% inferior del que volen els propietaris

Notícia: El preu del lloguer a Barcelona és un 37% inferior del que volen els propietaris
Comparteix
El preu mitjà de les ofertes al portal Habitaclia cau un 3% i se situa en 1.443 euros de mitjana | Els pisos es lloguen al voltant del 900 euros
Notícia: El preu del lloguer a Barcelona és un 37% inferior del que volen els propietaris - Mobile
Els pisos de luxe cauran un 10% a Barcelona en un fort reajustament del mercat / Barnes Spain

El descens dels preus dels pisos de luxe frena l’especulació a Barcelona

Notícia: El descens dels preus dels pisos de luxe frena l’especulació a Barcelona
Comparteix
La immobiliària Barnes preveu un descens del 10% en un mercat inflat per les altes expectatives dels propietaris
Notícia: El descens dels preus dels pisos de luxe frena l’especulació a Barcelona - Mobile

Expropiacions, regulació dels lloguers i pisos protegits: el debat d’habitatge en 20 frases

Notícia: Expropiacions, regulació dels lloguers i pisos protegits: el debat d’habitatge en 20 frases
Comparteix
Els candidats de BComú, JxCat, ERC, PSC i la CUP ha presentat les seves propostes per fer front a la crisi habitacional que viu Barcelona
Notícia: Expropiacions, regulació dels lloguers i pisos protegits: el debat d’habitatge en 20 frases - Mobile

Les entitats despullen les mancances del nou decret del lloguer

Notícia: Les entitats despullen les mancances del nou decret del lloguer
Comparteix
La PAH, el Sindicat de Llogaters i la FAVB protesten per la poca incidència de la norma i per adaptar-se a uns preus ja "abusius"
Notícia: Les entitats despullen les mancances del nou decret del lloguer - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: almogaver a juny 19, 2019 | 16:01
    almogaver juny 19, 2019 | 16:01
    si ho diu en Bernardos es improvable que passi, no he tingut professor més dolent que aquest paio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa