Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El descens dels preus dels pisos de luxe frena l’especulació a Barcelona
  • CA

El mercat del luxe també pateix les seves pròpies crisis, encara que funcioni per circuits diferents dels de la majoria de la població. La immobiliària Barnes Spain, especialitzada en transaccions de pisos de luxe, vaticina una caiguda del 10% en els preus a Barcelona, que aquest any passaran de 6.800 a 6.100 euros el metre quadrat, una situació que frena les operacions especulatives. Després d’un 2017 molt intens des del punt de vista polític i un 2018 de reajustament mínim, aquest any hi haurà el primer gran sotrac.

“Els pisos de luxe feia molt temps que estaven fora de mercat“, explica al Tot Barcelona la directora de l’oficina barcelonina de Barnes Spain, Elisabeth Hernández. “El Procés va servir per posar una mica d’ordre als preus perquè hi va haver una davallada molt forta de la demanda”. Durant uns mesos les operacions van arribar a caure un 50% per la incertesa del desenllaç, però l’interès no va desaparèixer mai, tant per part de locals com d’estrangers.

[r:1]

Un comprador resident

“El comprador d’habitatge de luxe a Barcelona sap molt bé el que vol, a quines zones i a quins preus”, afegeix Hernández. “Això fa que cada vegada hi hagi menys especulació perquè la rendibilitat baixa i no és tan atractiva”. La immobiliària gestiona sobretot operacions de gent amb molt poder adquisitiu que vol instal·lar-se a Barcelona, sigui de forma permanent o amb una segona residència per passar-hi llargues temporades. “Si el preu és el correcte, un pis es pot vendre en uns tres mesos”, assegura.

A Barcelona les zones més demandades són el Turó Park, la part alta de Pedralbes, Sarrià i l’Eixample. Són barris que tenen una gran sortida entre la població estrangera, en especial entre francesos, britànics, alemanys, belgues i italians. El perfil més demandat són pisos que oscil·len entre els 500.000 euros i els 3 milions, amb una superfície construïda d’entre 150 i 500 metres quadrats.

El mercat madrileny, en canvi, viurà un any més tranquil amb un preu estabilitzat en els 6.900 euros el metre quadrat. El client internacional també té un gran impacte en el seu conjunt, però a diferència de Barcelona, són majoritàriament llatinoamericans –mexicans, veneçolans i colombians–. “El context econòmic i polític dels seus països d’origen els porten a apostar per les inversions segures i rendibles al mercat immobiliari espanyol, el qual veuen com un valor refugi“, expliquen des de la immobiliària.

Més notícies
El preu dels pisos nous es dispara i supera els 650.000 euros a Barcelona
Notícia: El preu dels pisos nous es dispara i supera els 650.000 euros a Barcelona
Comparteix
L’habitatge de nova construcció ha pujat un 33% a la capital catalana i s’han encarit uns 160.000 euros de mitjana
Encreuament del carrer Garcilaso i l'avinguda Meridiana, al barri de la Sagrera / Wikimedia/Jordi Roca
El ‘boom’ dels lloguers castiga els barris pobres de Barcelona
Notícia: El ‘boom’ dels lloguers castiga els barris pobres de Barcelona
Comparteix
La majoria de barris on el preu ha crescut per sobre de la mitjana estan situats en zones de renda baixa o molt baixa, en especial a Nou Barris i Sant Andreu
El lloguer perd la batalla dels nous pisos públics a Barcelona
Notícia: El lloguer perd la batalla dels nous pisos públics a Barcelona
Comparteix
Les adjudicacions de 2015, 2016 i 2017 no responen a la modalitat prioritària del govern d’Ada Colau, que ho atribueix als projectes impulsats per Hereu i Trias

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa