Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Només un 25% dels pisos de lloguer a Barcelona tenen un preu “raonable”

Destinar, com a màxim, el 30% dels ingressos mensuals al pagament del lloguer o de la hipoteca. Aquesta és la recomanació financera per tal que es puguin assumir sense daltabaixos els costos de l’habitatge. Un límit que amb la pujada dels tipus d’interès de les hipoteques i l’increment dels preus dels lloguers a Barcelona, amb una inflació disparada, es fa cada vegada més difícil de mantenir. A tall d’exemple, Barcelona ciutat la renda de lloguer mitjà el 2022 es va situar en 996 euros mensuals, segons les dades de què disposa l’Institut Català del Sòl. Però a la pràctica, l’oferta de preus és desbordant i en molts casos supera els 1.500 euros.

El 75% dels lloguers són massa cars

Un informe del portal immobiliari Idealista xifra en només un 25% els pisos de la ciutat de Barcelona amb un estàndard de dues habitacions que tenen un lloguer considerat “raonable” per als ingressos de les famílies. Són, segons Idealista, 1.011 euros mensuals. Un percentatge que està força per sota del 42% de mitjana estatal de lloguers que compleixen els criteris d’estabilitat financera familiar del 30%. La situació de Barcelona només és pitjor en el cas de Palma, on només el 18% dels lloguers es consideren “raonables” per a una unitat familiar amb ingressos dins de la mitjana, i de Màlaga, amb un 21% dels lloguers dins d’aquests paràmetres de salut financera familiar. Madrid, en canvi, té el 35% dels lloguers dins de preus que es consideren “raonables”.

Idealista calcula en 1.011 euros el lloguer
Idealista calcula en 1.011 euros el lloguer “raonable” a Barcelona AJUNTAMENT

A la banda oposada se situa la ciutat de Terol, on el 100% dels pisos de dues habitacions serien accessibles per a una família d’ingressos mitjans. El segueixen les ciutats de Conca (99%), Ciudad Real (98%), Àvila (98%), Palència (98%), Melilla, Càceres, Ourense i Sòria (97% en els 4 casos). Idealista ha fet els càlculs a partir de dades de l’INE sobre ingressos familiars per determinar quin seria el preu màxim que es podria pagar de mitjana.

Les ciutats amb els lloguers més cars

La ciutat que té els lloguers considerats raonables més elevats és Donosti, on arriben als 1.092 euros mensuals de pressupost. El segueixen Madrid (1.075 euros/mes), Barcelona (1.011 euros/mes), Girona (980 euros/mes), Toledo (946 euros/mes), Bilbao (929 euros/mes), Palma (913 euros) i Pamplona ( 906 euros/mes). Ara bé, quin és el preu mitjà d’un lloguer a Barcelona de dues habitacions, i que per tant, queda fora d’aquest 25% “raonable”? Doncs segons Idealista, s’enfila fins als 1.403 euros mensuals.

Més notícies
Carrer de Sant Jordi amb gent al voltant del Mercat de Sants AJUNTAMENT

Crida de dos amics per trobar un pis de lloguer a Sants: “És la jungla”

Notícia: Crida de dos amics per trobar un pis de lloguer a Sants: “És la jungla”
Comparteix
Els apugen el lloguer 250 euros i a l’abril han de deixar el pis. Tenen un pressupost de 900 euros i a les immobiliàries no hi ha oferta que s'ajusti a les seves necessitats
Notícia: Crida de dos amics per trobar un pis de lloguer a Sants: “És la jungla” - Mobile
L'Ajuntament té prop del 4% dels pisos de lloguer de Barcelona | Europa Press

Un de cada quatre pisos de lloguer de l’àrea de Barcelona estan en mans de grans tenidors

Notícia: Un de cada quatre pisos de lloguer de l’àrea de Barcelona estan en mans de grans tenidors
Comparteix
La capital del país lidera la concentració de la propietat de la demarcació
Notícia: Un de cada quatre pisos de lloguer de l’àrea de Barcelona estan en mans de grans tenidors - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 02, 2023 | 13:08
    Anònim març 02, 2023 | 13:08
    El lloguer avui en dia és un tema molt, molt difícil. Al petit propietari no li surt a compte : el preu que val un pis (és tot un capital) i després paga IBI, quotes de la comunitat de propietaris i derrames cada dos per tres, paga administrador de finques ( que es queda 4-4,5-5% del lloguer mensual ), assegurança de la llar i d'impagament, reparacions múltiples, possibilitat d'impagaments i estar 6 mesos o un any pendent d'un plet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa