Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un de cada quatre pisos de lloguer de l’àrea de Barcelona estan en mans de grans tenidors
  • CA

L’any 2021, el 36% dels pisos de lloguer estaven en mans de grans propietaris -persones que tenen 10 habitatges o més- a la ciutat de Barcelona. Així ho diu un estudi realitzat per l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) amb el suport de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i que també confirma que la meitat dels propietaris disposen de 3 o més pisos de lloguer.

A tota l’àrea metropolitana, la xifra es redueix lleument. En aquest context, una quarta part dels habitatges estan en mans de grans propietaris i un 44,3% del total de pisos llogats són de particulars que tenen tres pisos o més. Tot plegat provoca que només l’1,3% dels titulars arriben a acumular el 24,8% del parc de lloguer de la demarcació de Barcelona.

Augmenta el preu del lloguer

El mercat del lloguer està augmentant a la ciutat de Barcelona. El percentatge d’habitatges llogats se situa 10 punts per sobre de l’any 2001, moment en què només un 28,5% dels pisos estaven de lloguer. Malgrat que les xifres encara queden molt lluny de les que hi havia als anys 80 i 90, on gairebé la meitat dels pisos de Barcelona eren de lloguer, el mercat s’està recuperant.

La gran majoria d’aquests pisos, tal com especifica l’informe, està en mans de propietaris particulars. A la ciutat de Barcelona, però, també hi ha uns pocs en mans de l’administració. En aquest sentit, l’informe especifica que un 4,4% dels habitatges llogats són propietats de l’administració pública.

Augment del preu del lloguer

D’altra banda, el preu dels habitatges pujarà tenint en compte l’estat de l’IPC. Segons dades del portal immobiliari Idealista, a Barcelona la mitjana de la renda de lloguer ha tancat el 2022 en 949 euros mensuals, de manera que amb l’increment màxim permès per llei, els propietaris podran repercutir un màxim de 223 euros de mitjana -són 19 euros al mes– en el cas que toqui revisar el contracte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa