Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
4 de cada 10 pisos de lloguer a Barcelona estan en mans de grans tenidors
  • CA

Els grans propietaris, aquells que disposen de 10 pisos o més, acumulen el 36% dels habitatges de lloguer a Barcelona. O el que és el mateix, el 2% dels propietaris controlen més d’un terç del mercat de lloguer de la ciutat. Són dades que ha publicat l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona i que consoliden una tendència molt favorable als grans tenidors.

Una prova més és que les persones o empreses que tenen 3 o més pisos controlen la meitat (51,4%) dels immobles. I el nombre mitjà d’habitatges per propietari se situa en 2. A més, l’informe mostra com el 35,5% dels pisos són propietat d’empreses o altres tipus de persones jurídiques, per contra del 65,5%, que són d’individus.

Cada cop hi ha més pisos de lloguer

En total, l’informe xifra en 754.326 el nombre de pisos principals que hi ha a la ciutat. D’aquests, només 290.416 (38,5%) es destinen al lloguer. L’informe també presenta una dada curiosa; prop d’uns 25.000 pisos són habitatges d’us turístic, de lloguer de temporada o immobles cedits.

Malgrat aquestes xifres, però, l’augment de pisos destinats al lloguer s’està consolidant a Barcelona. El percentatge d’habitatges se situa 10 punts per sobre de l’any 2001, moment en què només un 28,5% dels pisos estaven de lloguer. Així, poc a poc s’ha anat revertint aquesta situació, malgrat que les xifres encara queden molt lluny de les que hi havia als anys 80 i 90, on gairebé la meitat dels pisos de Barcelona eren de lloguer.

L’administració augmenta el pes en el parc de lloguer

L’informe també mostra el total de pisos de què disposa l’Ajuntament o la Generalitat. Un 4,4% dels habitatges llogats són propietats de l’administració pública. La xifra baixa respecte als habitatges totals —els que es lloguen i els que no—. En aquest cas, l’1,71% dels pisos són de l’administració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa